Haberler

Ordu'da Selin Yaraları Sarılmaya Çalışılıyor

Ordu'da 3 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı, 2 kişinin ise kaybolduğu sel ve heyelanın ardından yaraları sarma çalışmaları sürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sel ve heyelanın en çok Perşembe, Fatsa, Çatalpınar ve Gürgentepe ilçelerinde etkili olduğunu anımsatarak, buralardaki çalışmalara ağırlık verildiğini söyledi.

Sel sularına kapılarak kaybolan 2 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Yılmaz, "Sel ve heyelandan dolayı 14 köprü ile 16 ev yıkıldı. 100'ün üzerinde küçük ve büyükbaş hayvan telef oldu. Bu sel olayı, son on yılların en büyük afeti." dedi.

Yılmaz, sel ve heyelandan sonra Büyükşehir Belediyesi sorumluluk bölgesindeki 243 grup mahalle yolunun ciddi hasar gördüğünü ifade ederek, "Sürekli devam eden yağmur, toprakta yumuşamaya neden oldu. O yumuşama sebebiyle dereler doldu taştı ve sele dönüştü. Fiziki anlamda hiçbir eksikliğimiz olmadı. Devletten, hükümetten ve yerel yönetimlerden ne talep ettiysek geldi. Selin yaralarını sarmak için ekiplerimiz aralıksız şekilde çalışıyor." diye konuştu.

"Hayatın yeniden normale dönmesi için gece gündüz çalışıyoruz"

Yağışların normale dönmesinin ardından Ulaşım Dairesi Başkanlığının 175 araç ve 332 personelle sürdürdüğü çalışma sonucunda 231 grup mahalle yolunun tekrar ulaşıma açıldığını anlatan Yılmaz, geri kalan yolların ulaşıma açılması için de çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Yılmaz, sel ve heyelanın ardından Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğünün etkilenen mahallelerde 70 personel, 40 araç ve iş makinesiyle çalışmalarını sürdürdüğüne işaret ederek, "Perşembe ilçesi ile Fatsa ilçesinin Yalıköy Mahallesi'nin üst kısımlarında su alma yapısı ve isale hatlarının zarar görmesinden dolayı buralara tankerlerle su takviyesi yapılmıştı. Şimdi bu bölgelerin büyük kısmına yeniden su verilmeye başlandı. Bölgede susuz mahallerde şebeke suyundan içme suyu temini için çalışmalar aralıksız devam ediyor." bilgisini verdi.

Ordu'da hayatın yeniden normale dönmesi için gece gündüz çalıştıklarına dikkati çeken Başkan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yaşanan sıkıntıların bir an önce atlatılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilgili kurumlar olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Meydana gelen zararın tespit edilmesi ve hayatın normale dönmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Gece gündüz devam eden çalışmalarda büyük bir özveriyle gayret gösteren Büyükşehir Belediyesi personelimiz ile işbirliği ve koordine halinde çalıştığımız diğer kurumların personeline ve ailelerine teşekkür ediyorum. Yine bizlere destek veren ve çalışmalarımızı kolaylaştıran ilçe belediyelerimize, mahalle muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Enver Yılmaz Perşembe Fatsa Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title