Haberler

Ordu'da "Kamil Sönmez" Hüznü

Karadeniz'in usta sesi Kamil Sönmez'in hayatını kaybetmesi dolayısıyla memleketi Ordu'da hüzün hakim.

"Akşam Oldu Yanıyor da Ordu'nun ışıkları", "Ordu'nun Dereleri" gibi bir çok türkü ile bütünleşmiş, 1998 yılında devlet sanatçısı unvanını almış Kamil Sönmez, beyin kanaması nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi İstanbul Sağlık, Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde hayatını kaybetti.

65 yaşındaki usta sanatçının Ordu'nun Perşembe ilçesi Kozağzı Mahallesi'ndeki baba evine komşuları ve akrabaları akın etti. Eve Türk bayrağı asılırken, komşu ve akrabaları, üzüntülerini kelimelerle dile getiremeyeceklerini ifade ettiler.

Kamil Sönmez'in kapı komşusu olan Gülcan ve Ramis Akdeniz çifti, "Ordu'ya geldiğinde burada otururduk. Çok cana yakındı. Biz ailemizden görmediğimiz iyilikleri ondan gördük. Çok mütevazı bir kişiliği vardı. Üzgünüz. Üzüntümüzü anlatamayız" dedi.

Sönmez'in amcasının oğlu Ali Rıza Sönmez, "Kamil sönmez, dört dörtlük bir insandı. Doğayı, insanları, hayvanları, paylaşmayı sever; sadece maddiyatı sevmezdi. Herkese iyi niyetle yaklaşırdı. Çocukluğunda da öyleydi. Herkese iyiliği olan bir kişiydi. En büyüğünden en küçüğüne kadar herkes ile arkadaş olan bir kişiydi. Nasıl tarif edeyim. Kusursuz bir insandı. Kamil hareketli bir çocuktu. Çocukluk hayaliydi artist olmadı" diye konuştu.

"BİZ ÖLÜMÜNE ARKADAŞTIK"

Kamil Sönmez'in çocukluk arkadaşı Halis Şahin, "Ölümüne arkadaştık. Onunla bir de trafik kazası yaptık. Orada ölmedik. Şuan için kelimeler boğazıma düğümleniyor" dedi.

Kamil Sönmez ehliyetini aldığı zaman yaşadıkları bir anıyı anlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Ben 46 yıldır burada esnafım. Kamil her geldiğinde yanıma uğrar. Biz onunla ölümüne arkadaştık. Biz onunla birde trafik kazası geçirdik. Ölüyorduk ikimiz beraber. Nasip ölmeden o zaman kurtulduk. Buraya geldiğinde de sürekli esprili bir dille o kazayı anlatırdık. Arabayla dereye yuvarlandık, araba derede ters döndü. İçine su giriyordu. Kendimiz yaralı olsak bile birbirimize 'bir şeyimiz var mı' diye soruyorduk. Yuvarlanmamızın sebebi ise Kamil, ehliyetini yeni almıştı. Arabayla geri geri gelirken o şöhretli olduğu dönemlerdi. 'Etrafı gezelim' istemişti. Acemiliğinden dolayı yuvarlandık. Çok da iyi araba kullanamıyordu. Böyle bir anımız var. Kamil'i kaybetmeye üzüntü demek yetmiyor. Şu anda ne diyeceğimi bilemiyorum."

"BUNDAN SONRA TÜRKÜLERİ İLE ANILACAK"

Kamil Sönmez'in amcasının oğlu Fikret Sönmez, usta sanatçının artık türküleri ile hatırlanacağını vurgularken, "Kamil Sönmez ile amca oğlu oluyoruz. Tüm uğraşlara rağmen kurtaramadık. Kendisi benden bir yaş küçüktür. Allah rahmet eylesin. Onu Türkiye bundan sonra şarkıları ile türküleri ile hatırlayacaktır" şeklinde konuştu.

CUMARTESİ GÜNÜ AİLE KABRİSTANLIĞINDA DEFNEDİLECEK

Kamil Sönmez'in cenazesi, cumartesi günü Ordu'nun Perşembe ilçesine getirilecek. Cenaze, öğle namazına müteakip Perşembe Yeni İhsaniye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verilecek. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kamil Sönmez Karadeniz Perşembe Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title