Haberler

Ordu'da İstihdam Fuarı Açılıyor

Güncelleme:

Ordu Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, 22-23 Ekim tarihlerinde Ordu Kültür ve Sanat Merkezi Fuaye alanında 'ORDİF 52 Ordu İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı' düzenleyecek.

Ordu Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, 22-23 Ekim 2014 tarihlerinde Ordu Kültür ve Sanat Merkezi Fuaye alanında 'ORDİF 52 Ordu İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı' düzenleyecek.

Fuar ile ilgili düzenlenen tanıtım toplantısı TESK Hotel'de gerçekleştirildi. Etkinliğe Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ODÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Zeki Bostan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu katıldı.

Ordu Valiliği, Ordu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ordu Üniversitesi, Ordu Sanayi ve Ticaret Odası, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası ve Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile gerçekleştirilecek olan 'Ordu İnsan Kaynakları ve istihdam Fuarı' ile ilgili düzenlenen tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Vali irfan Balkanlıoğlu, İŞKUR'un önceden çok pasif bir kurum iken bugün iyi bir fonksiyon kazandığını, yeni yapılan çalışmalar neticesinde vasıfsız elemanları, mesleki ve teknik eğitim kursları açarak vasıflı haline getirdiğine dikkat çekti.

"HEDEF ORDU'DA İSTİHDAMI ARTTIRMAK"

Ordu'nun ulaşım bakımından imkanları arttıkça çeşitli yatırımcıların, en azından yurt içi ve yurt dışından turist geleceğini, Dereyolu'nun da yapılmasıyla ticaret hacminin artacağını belirten Vali Balkanlıoğlu, "Maksat Ordu'yu sadece fındığa bağımlı bir ekonomiden kurtarıp, bir çok alanda belli sektörlerde öncü ve önder durumuna getirmek, istihdamı artırmak, Ordu'nun ihracatını 300 milyon dolara, mümkünse bir milyar dolara çıkarmak. Bunu yapabilecek potansiyel olduğuna ben de inanıyorum" dedi.

"ORDU CAZİP İLLERDEN BİRİ OLACAK"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da, 'Ordu İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nın iki günlük bir çalıştay programı olduğunu hatırlatarak, "Buradaki amacımız, Ordu'nun Büyükşehir ile birlikte yapması gereken ve yapacağı hamlelere ilişkin hem sanayi, hem istihdam, işçi tarafını bir araya getirme teşebbüsüdür. Sayın Valimizle beraber gelecek yılın, önümüzdeki yılın altyapısını hazırlayacak programların, çalışmaların şimdiden planlanmasını yapacağız. Ordu, 2015 yılında Türkiye'nin en cazip illerinden bir tanesi olacak" diye konuştu.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak da konuşmasında,istihdam fuarlarının işsizlikle mücadele ve istihdamın önündeki engellerin kaldırılabilmesi amacıyla yapılan çalışmalardan biri olduğuna dikkat çekti. Kaymak, bu fuarlar sayesinde çalışma hayatına katılmak isteyen iş arayanlara, mezun olmak üzere ya da yeni mezun olmuş gençlere işgücü piyasası hakkında bilgiler verildiğini, katılımcıların kurumsal firmaların insan kaynakları yetkilileriyle dolaysız olarak görüşme fırsatı yakalaması sayesinde nitelikli iş gücünün istihdam edilebilirliğine olumlu katkı sağladığını vurguladı.

Kaymak ayrıca bu kapsamda fuara gelenlerin stant kuran firmaların yetkilileri ile birebir görüşerek bilgi alabileceğini kaydetti. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mustafa Çöpoğlu Servet Şahin Enver Yılmaz Ordu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title