Haberler

Ordu'da Hükümlüler İçin Yeni Bir Hayat

Ordu’da hükümlüler için ’İş Makinesi Operatörlüğü Kursu’ başladı.

Ordu'da hükümlüler için 'İş Makinesi Operatörlüğü Kursu' başladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan protokol sonrasında denetimli serbestlik cezası almış hükümlüler için projelendirilen 'İş Makinesi Operatörlüğü Kursu' başladı. Yüklenici olarak Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü koordinatörlüğündeki kurs, Ordu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde infazı devam eden denetimli serbestlik tedbiri altındaki hükümlüler arasından seçilen kişilerden oluştu.

Makine ve temrinlik desteği, teorik ve uygulama alanlarının temininin Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından karşılanan kursta eğitici desteğini Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, eğitici ücretlerini ise Ordu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü karşılıyor.

TOPLAM 72 SAAT SÜRECEK

Toplam 72 saat sürecek olan kursla birlikte denetimli serbestlik veya kısa süreli hapis cezası almış ya da cezası ertelenmiş kişilerin cezaevine girip toplumdan soyutlanmaları yerine, dışarıda denetimli serbestlik kanunu kapsamında cezalarını tamamlamalarının sağlanacağı açıklandı.

Bu programın insan kaynaklı ve toplum temelli bir sistem olduğunu da vurgulayan yetkililer, "Cezaevindeki hükümlülerin cezalarını tamamladıktan sonra iş bulmaları hayli zor oluyor. Bu sebeple hükümlüler denetimli serbestlik kapsamında kursta eğitim alarak cezalarını tamamlayabilecekler, ayrıca cezalarını tamamladıktan sonra iş bulmaları kolaylaşabilecek. Böylece toplumu suçun ve suçların zararlarından önlemeye yönelik bir çalışma hayata geçecek" şeklinde görüş belirttiler.

Söz konusu protokol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu tarafından imza altına alınmıştı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title