Haberler

Ordu'da Gıda Zehirlenmesi Şüphesi

Gölköy ilçesinde 85 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Gölköy ilçesinde 85 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

İlçe genelinde taşımalı eğitim verilen okullarda okuyan bazı öğrenciler, akşam saatlerinde evlerinde rahatsızlandı. Aileler, mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma şikayetleri üzerine çocuklarını Gölköy Devlet Hastanesine götürdü.

Bir süre sonra ilçede şikayet sayısının artması üzerine, ambulanslar ve mahalle hattındaki dolmuşlarla, rahatsızlanan öğrenciler hastaneye ulaştırıldı. Kan örnekleri alınan öğrenciler, hastanede müşahede altında tutuluyor. Hastane yetkilileri, öğrencilerin okulda yedikleri öğle yemeğinden zehirlenmiş olabilecekleri ihtimali üzerinde duruyor.

Hastaneye gelerek yetkililerden bilgi alan Gölköy Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki her öğrenciye ulaşmaya çalıştıklarını, konunun araştırıldığını ve savcılığın inceleme başlattığını belirtti.

İlçelerinde yaşananların talihsizlik olduğunu dile getiren Kıyıcı, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin yedikleri yemekten zehirlendiklerini düşünüyoruz. Doktorlarımızın verdiği bilgi de bu yönde. Şu ana kadar hastaneye 85 öğrenci adli vaka olarak giriş yapmış durumda. Bunlara arkadaşlarımız ilk müdahaleyi yaptı. Hayati tehlikesi olan öğrencimiz yok ancak her şeye rağmen hastanenin dışında aile hekimliklerine de öğrenci gidebilir düşüncesiyle buraları da açık hale getirdik. Buralara ayrıca tıbbi desteklerimizi de sağladık. İlçede her duruma karşı ambulans sayısını da artırdık. Temennimiz sayının daha fazla artmaması."

Camiden anons yapıldı

İlçedeki bazı camilerden anons yaptırdıklarını belirten Kıyıcı, "Anonsla, çocukları rahatsızlanan ailelerin hastaneye başvurmalarını istedik. Aynı zamanda ilçe halkının paniğe kapılmaması yönünde anons yaptırdık. Bu konuda ilanlarımız sürüyor" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Gölköy Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title