Haberler

Ordu'da Gazetecilik Üzerine Söyleşi Düzenlendi

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ulubey Meslek Yüksekokulu tarafından gazetecilik üzerine söyleşi düzenlendi.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ulubey Meslek Yüksekokulu tarafından gazetecilik üzerine söyleşi düzenlendi.

Ulubey Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen söyleşiye, konuşmacı olarak Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz katıldı.

Öz, burada yaptığı konuşmada, teknolojinin ilerlemesiyle sosyal medya üzerinden yapılan haberlerin önem kazandığını söyledi.

Yerel basının demokrasinin ve katılımcılığın en önemli destekçilerinden biri olduğunu anlatan Öz, şöyle konuştu:

"Özellikle yerel birimlerde demokrasinin işlemesi, ülke demokrasisi için büyük önem taşımaktadır. Bunun da en büyük sorumluluğu, yerel basın kuruluşlarına ve çalışanlarına düşmektedir. Yerel basın bulunduğu ilçe üzerinde bu kadar önem taşırken, çalışan gazeteciler de birçok zorluklarla karşılaşıyor. Dolayısıyla yerel basın ve yerel yöneticiler arasındaki ilişkinin de demokrasiyi güçlendirecek ve toplumsal faydayı sağlayacak şekilde sürdürülmesi gerekir. İnanıyorum ki yerel medya maddi imkanların genişletip kendi ayakları üzerinde durabilmeyi becerirse, hem demokrasimize hem de bölgemizin gelişmesi adına yerel paydaşlara daha fazla katkı sunacaktır."

Kaynak: AA / Yerel

Ulubey Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title