Haberler

Ordu'da Fetö/pdy Davası

Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 5 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 5 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 4 soruşturma dosyasında görülen duruşmalara, 4'ü tutuklu, biri tutuksuz sanık ile yakınları ve avukatları katıldı.

Terör örgütüne üye olduğu ve ByLock kullandığı iddiasıyla tutuklu bulunan H.A, savunmasında, asgari ücret karşılığı örgüte ait bir kurumda çalıştığını belirterek, "Terör bağlantısı olduğunu bilmiyordum. Bilseydim zaten onlarla çalışmazdım." dedi.

Yaklaşık 10 yıldır aynı telefonu kullandığını ve ByLock programını kullanmadığını ileri süren H.A, örgüte ait herhangi bir faaliyete katılmadığını iddia etti.

Tutuklu sanık Z.Ö ise infaz koruma memuru görevindeyken meslekten ihraç edildiğini aktardı. 2009 yılında Bank Asyanın kredi kartını aidatı olmadığı için kullanmaya başladığını belirten Z.Ö, 17-25 Aralık sürecinde kartını kapattırmak istediğini ancak taksitleri dolayısıyla kapatamadığını savundu ve üzerine atılı suçları kabul etmedi.

Tutuklu A.Y. de Orman İşletme Müdürlüğündeki 15 yıllık görevinden suçlamalar nedeniyle ihraç edildiğini dile getirdi

Çınar Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin 2010 yılında kurulduğunu ve başkanlık görevinde bulunduğunu aktaran sanık, FETÖ ile hiçbir bağlantısının olmadığını öne sürdü. A.Y, oğlunun kurumun dershanelerine gittiğini ve sadece o zaman diyalogda bulunduğunu savundu.

Tutuksuz yargılanan aynı derneğin son yönetim kurulu başkanı N.T ise telefonunda örgüt içi haberleşmede kullanılan program yüklü olduğu iddiasını kabul etmeyerek, "telefonundaki 'Fetullah Gülen' adlı programdan vaaz dinlediğini, sonrasında ise sildiğini" öne sürdü.

Tutuklu R.A da FETÖ/PDY üyesi olmak, Bylock programını kırmızı sınırında kullanma ve silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarından savunmasını yaptı.

Lisans mezunu olduğunu, örgütün dershanelerine gitmediğini anlatan sanık, Memur-Sen dışında herhangi bir sendika ve dernek üyeliğinin olmadığını savundu.

Memleketi Karaman'dan Ordu'ya geldikten sonra anaokulu öğretmeni eşi için iş aradıklarını anlatan R.A, eşinin en son örgüte mensup kolejde göreve başladığını söyledi.

Eşinin, tüp bebek tedavisinde gerekli olan para nedeniyle çalışmak zorunda kaldığını ileri süren sanık, eşinin 2010 yılındaki KPSS'de 68 puan aldığını ve atanamadığını savundu. R.A, bir akrabasının kendileri hakkında gerçek dışı iftirada bulunduğunu da öne sürdü.

Mahkeme heyeti, sanık H.A, A.Y. ve R.A'nın tutukluluk hallerinin devamına, Z.Ö'nün ise adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine ve N.T'nin de tutuksuz yargılanmasının karar vererek, duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title