Haberler

Ordu'da Dev Çalışma

Ordu'da dev çalışma

Ordu Büyükşehir Belediyesi, alt yapı çalışmalarında 5 metrelik devasa basklar kullanıyor

ORDU - Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinin altyapı sorununu çözmek için başlattığı çalışmalarında 5 metrelik devasa basklar kullanıyor.

Altınordu ilçesinde yağmur suyu hattının yetersizliğinden dolayı yaşanan su baskınlarının önüne geçmek amacıyla çalışma başlatan OSKİ, mahallelerdeki altyapı sorununu tamamen ortadan kaldırmak için başlattığı projeyi ara vermeden sürdürüyor. Daha önce Soya kavşağı ve Otogar mevkisinde karayolunun altından geçen eski yağmur suyu bakslarının yerine dev bakslar yerleştiren Büyükşehir Belediyesi, Mersan Kavşağı'nda yürüttüğü çalışmalar kapsamında da il tarihinde görülmemiş prefabrik kutu menfezler kullanıyor.

5 metrelik devasa bakslar kullanılıyor

Beraberindeki heyetle birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, mahallelerdeki altyapı sorununu tamamen ortadan kaldırmak için büyük bir projeyi daha hayata geçirdiklerini söyledi. Yılmaz, "Mersan mevkisindeki çalışmalar kapsamında, Ordu ilimizin tarihinde ilk kez 5'e 2 büyüklüğünde prefabrik kutu menfezler (baks) kullanılmaya başlandı. Toplam 1.200 metre uzunluğundaki proje tamamlandığında, Karapınar ve Karşıyaka Mahalleleri ile Kentpark mevkisinde yaşanan su baskınlarının önüne geçilecek" dedi.

Her bir baksın ağırlığı 8 ton

Altınordu'nun kronikleşen yağmur suyu ana hatlarındaki problemini ortadan kaldırmak için önemli bir çalışma başlattıklarını belirten Başkan Enver Yılmaz, "Karadeniz sahil yolunun altından, yağmur sularının denize akışını sağlayacak noktalara dev bakslar yerleştiriyoruz. Her birinin ağırlığı yaklaşık 8 ton olan bakslar, İstanbul'da özel üretilerek Ordu'ya getirildi. 2 m yüksekliğinde ve yaklaşık 5 m enindeki baksları sürdürdüğümüz çalışmalarla karayolunun altına yerleştiriyoruz. Soya kavşağında ve Otogar mevkisinde daha önce tamamladığımız bu çalışmaları,burada da 5-6 gün içerisinde bitireceğiz. Kısa bir süre sonra Atatürk Anıtı'nın olduğu bölgede de aynı çalışmayı başlatacağız" diye konuştu.

Su baskınlarının önüne geçilecek

Yılmaz, "Her yağmurda su baskını endişesi yaşayan hemşehrilerimiz, artık rahat bir nefes alacak. Her yağmur yağdığında Karşıyaka, Karapınar, Şarkiye ve Düz Mahalle'de alt yapının yetersizliği nedeniyle zaman zaman su baskınları yaşanıyordu. Yağmur suları Karadeniz sahil yolunun altındaki bakslardan geçemeyerek denize ulaşamıyor ve kent merkezine geri basıyordu. Çok şükür yaptığımız çalışmalarla çok uzun vadeli bir çözüm üreterek sahil yolunu yağmur sularından korumuş olacağız" şeklinde konuştu.

Çalışmalar yıl sonunda bitirilecek

Ordu'nun nüfus yoğunluğu en fazla ilçelerinden olan Altınordu'da 2016 yılı Mayıs ayında başlatılan alt yapı yatırım inşaatı, şehrin muhtelif noktalarında hızlı bir şekilde devam ediyor. Özellikle araç ve yaya trafiğinin yoğun seyrettiği bölgelerde artan çalışmalar titizlikle sürdürülürken, kazı ve imalatların 2017 yılının sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Enver Yılmaz Karapınar Altınordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title