Haberler

Ordu'da, Çevreciler ile Güvenlik Güçleri Arasında Arbede

Fatsa ilçesinde siyanürle altın çıkarılmasını protesto eden grupla güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, siyanürle altın çıkarılmasını protesto eden grupla güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.

Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu tarafından, bölgede siyanürle altın çıkarılmasını protesto etmek için düzenlenen yürüyüşe, yöre sakinlerinin yanı sıra İstanbul, Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Samsun ve Sinop illerinden gelen çevreciler de katıldı.

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde toplanan kalabalık, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü ve burada bir basın açıklaması yapıldı. Grup daha sonra, araçlarla ulaştıkları, altının çıkarılmak istendiği Yukarıtepe Mahallesi'ndeki şantiyeye girmek istedi.

Yolun jandarma ekipleri tarafından kapatılması, çevreciler ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşanmasına neden oldu. Arbede sırasında güvenlik güçlerinden biri ayağından yaralandı.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun izni alınarak yol açıldı. Ellerinde, "Fatsa-Ünye halkı siyanüre direniyor", "Siyanür katliamdır", "Altıncı filo defol", "Tarlamda mısır, bahçemde fındık yiyebilmek için siyanüre hayır" yazılı pankartlarla yürüyerek altın madeni sahasının önüne gelen grup yeniden basın açıklaması yaptı.

Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu adına basın açıklamasını okuyan Özge Yağcı, siyanürle altın çıkarılmasına Avrupa'nın bile karşı çıktığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Köylerimizde bir hayalet dolaşıyor. Hepimizin bildiği gibi topraklarımız işgal altında. Bugün şirketin elleri değiştirilen yasa ile güçlenmiştir. Karadeniz Bölgesi'nde doğa talanlarının artmasının en büyük nedenlerinden biri de budur. Siyanürle altın arama üretimi Avrupa'da yasaklanmıştır. Toprağımızı, ekmeğimizi elimizden alıyorlar. En temel geçim kaynaklarımız yok oluyor. Fındığımız siyanürden dolayı büyük zarar görüyor. Fatsa-Ünye Doğa Koruma Platformu olarak bizler bu sürecin hukuki olarak takipçisi olacağız."

Basın açıklamasının ardından, direniş çadırını ziyaret eden çevreciler olaysız şekilde dağıldı. - Ordu

Kaynak: AA / Yerel

Fatsa Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title