Haberler

18 Günlük Yaşam Mücadelesinde Mutlu Son

Güncelleme:

Ünye ilçesinde boğulma tehlikesi geçiren ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ayşe Yalçınkaya'nın ablası Aysun Yalçınkaya, yoğun bakım servisindeki 18 günlük yaşam mücadelesi sonunda yaşama tutundu.

Ünye ilçesinde boğulma tehlikesi geçirdikten sonra vatandaşlar tarafından kurtarılan kız kardeşlerden 27 yaşındaki Aysun Yalçınkaya, yoğun bakımın ardından 18 gün sonra hayata yeniden "merhaba" dedi.

Bayram ziyareti için Samsun'dan Ordu'nun Ünye ilçesine giden Aysun (27) ve Ayşe (22) Yalçınkaya kardeşler 29 Temmuz'da denizde boğulma tehlikesi geçirmiş Ayşe Yalçınkaya, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş abla Aysun Yalçınkaya ise sağlık ekiplerinin müdahalesi ile hayata döndürülerek Fatsa'da özel bir hastanede tedavi altına alınmıştı.

Hastanenin yoğun bakım servisinde 18 gündür yaşam savaşı veren Aysun Yalçınkaya yoğun bakımdan çıkarıldı.

Yalçınkaya, ağustos ayının ilk haftasında düğününün olacağını ancak yaşadıkları nedeni ile bunu gerçekleştiremediklerini söyledi.

KARDEŞİNİN ÖLDÜĞÜNÜ BİLMİYOR

Ailesi tarafından kendisine kardeşinin öldüğü söylenmeyen Yalçınkaya, "Denize gittiğimi ve boğulduğumu hatırlamıyorum. Sağlığım iyi ama biraz halsizim. Kardeşimi merak ediyorum ama kimse bir şey söylemiyor. Ağustos ayında düğünüm olacaktı ama bu olay olunca ertelendi" diye konuştu.

Uzman Doktor İnan Kılıç, Aysun Yalçınkaya'nın denizde kalbinin durduğunu ancak 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesiyle tekrar hayata döndürüldüğünü belirterek şunları kaydetti:

"Aysun hayata tekrar dönünce önce Ünye Devlet Hastanesine kaldırılıyor daha sonra yoğun bakım servisinde yer olmadığı için bizim hastanemize sevk oluyor. Geldiğinde bilinci yerinde değildi, solunumu da neredeyse yok sayılırdı. Kendisi yaşam destek ünitesine bağlandı. Akciğerlerinde tuzlu suda boğulmaya bağlı olarak bozulma ve enfeksiyon vardı. Hastanın yaşının genç olması iyileşme sürecine önemli katkı sağladı. 18 gün yoğun bakım servisinde kaldıktan sonra bugün itibarıyla hastamızı servise aldık."

Kaynak: AA / Yerel

Ayşe Yalçınkaya Samsun Ordu Ünye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title