Haberler

Ordu'da Atatürk Ölümünün 78'inci Yılında Anıldı

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yılında Ordu'da da törenle anıldı.

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yılında Ordu'da da törenle anıldı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde kentte hayat durdu.

Ordu'nun Altınordu İlçesi'ndeki anma programı Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Valilik, Büyükşehir Belediyesi tarafından anıta çelenk bırakıldı. Törene Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya, daire müdürleri, polis, askeri ekran, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda kişi katıldı.

Saat 09.05'te sirenlerin çalmaya başlaması ile saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada karayolundan geçen sürücüler de kontak kapatıp araçlarından inerek Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Kent merkezi içinden geçen Karadeniz Sahil Yolu'nda trafik bir süre dururken uzun araç konvoyları oluştu. 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından karayolunda trafik normale döndü. İstiklal Marşı'nın okunması ardından tören, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programıyla devam etti.

- Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Altınordu Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title