Haberler

Ordu'da Aşevi Açıldı

Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve hayırsever Zişan Furtun’un maddi katkılarıyla yapılan, muhtaç durumdaki yaşlılar, engelliler ve sokakta yaşayanlara sıcak yemek verecek Mustafa Furtun Aşevi’nin açılış töreni yapıldı.

Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve hayırsever Zişan Furtun'un maddi katkılarıyla yapılan, muhtaç durumdaki yaşlılar, engelliler ve sokakta yaşayanlara sıcak yemek verecek Mustafa Furtun Aşevi'nin açılış töreni yapıldı.

Selimiye Mahallesi Eski Yetiştirme Yurdu binası önünde düzenlenen törene Ordu Valisi irfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Engin Avcı, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Defterdar Erol Pişkin, Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Levent Özsoy, daire müdürleri, hayırsever Zişan Furtun ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Hamidiye Cami Müezzini Nedim Saraçoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hayırsever Zişan Furtun, törenin açılışında yaptığı konuşmada, "Sayın Valimizin desteği ile rahmetli eşim Mustafa Furtun'un isminin verildiği bu aşevini açıyoruz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve Ordululardan da böyle yardımlar bekliyorum" diyerek, duygularını dile getirdi.

"İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIMCI OLALIM"

Muhtaç durumdaki yaşlılar, engelliler ve sokakta yaşayanlara sıcak yemek verecek Mustafa Furtun Aşevi'nin açılış töreninde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Memlekette herkesin gelir durumu, yaşı eşit değil. Bu insanların her türlü yardıma ve desteğe ihtiyacı var. Memlekette yardımsız hayatını devam ettiremeyecek insanlar bulunuyor. Hayırların en güzeli, insana yapılan yardımdır. Bundan dolayı çevremizdeki insanlara karşı duyarlı olmak ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak kadar güzel bir insani davranış olamaz. Bu sadece bize mahsus bir olayda değil, hatta bizde kaybolmuş bir değerdir bu. Mesleği, sanatı, gelir durumu ne olursa olsun birçok yerde insanlar, büyük şirket patronları insanlara yardımda bulunuyor. Ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz, 'Şayet uzun yaşamak istiyorsan başkalarına yardım et' diyor. Yapılan yardımlar kişiyi rehabilite ediyor. 'Ben insanım ihtiyacı olanlara yardım edebiliyorum' duygusunu hissettiriyor" diye konuştu.

HER GÜN 200 AİLEYE SICAK YEMEK

Mustafa Furtun Aşevi ile ilgili bilgiler veren Vali Balkanlıoğlu, "Tespit edilen Ordu'nun en mağdur, yemek yapamayacak, sıkıntıda olan insanlara sefer taslarıyla basınçlı kaplarda her gün 200 ailenin evine yemek götürülecek. Bu sayı Ramazan ayında 500 olacak" dedi.

Vali Balkanlıoğlu, "Ordululara örnek olur, destek olurlar. Bu hayra vesile olan vakıf görevlilerine, Vali Yardımcımız Engin Avcı'ya teşekkür ediyorum. Aynı zamanda aşevine arabada bağışlayan hayırsever Zişan Furtun Hanımefendiyi kutluyorum" diyerek, sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcısı Saim Şirin'in açılış duası yaptı. Ardından, Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Hayırsever Zişan Furtun'un maddi katkılarıyla yapılan, muhtaç durumdaki yaşlılar, engelliler ve sokakta yaşayanlara sıcak yemek verecek Mustafa Furtun Aşevi'nin açılış kurdelesi, Vali irfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi.

Kurdele kesiminden sonra ilk sefer tasına yemek koyma işlemini Vali İrfan Balkanlıoğlu ve protokol üyeleri yaptı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hamidiye Selimiye Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title