Haberler

Ordu'da 6 Teröristin Öldürüldüğü Çatışmadan Yeni Detaylar

Güncelleme:

Ordu Valisi, ölü ele geçirilen 6 teröristin güvenlik güçlerinin "Teslim olun" ihtarına uymadığını ve çatışmada öldürüldüklerini söyledi. Öldürülen PKK'lıların fotoğrafları ortaya çıktı.

Ordu'nun Mesudiye ilçesi ile Sivas'ın Koyulhisar sınır hattı bölgesindeki kırsal alanda bir grup PKK'lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı, 6 terörist öldürüldü.

TESLİM OLMADILAR, ÇATIŞMA ÇIKTI

Ordu'nun Mesudiye İlçesi ile Sivas Koyulhisar sınır hattında arama-tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri dün saat 22.00 sıralarında Koyulhisar'ın Sisorta Yaylası ile Mesudiye Arpaalan Mahallesi arasında yer alan Kalınpazar Yaylası'nda PKK'lı teröristlerin görüntüsünü aldı. Mesudiye'den Sivas'a geçiş yaptıkları belirlenen teröristleri ölü veya diri ele geçirmek amacıyla bölgeye Jandarma Özel Harekat timleri sevk edildi. Operasyonda teröristlerin güvenlik güçlerinin "Teslim olun" çağrılarına ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yoğun sis ve yağmurun hakim olduğu bölgede çıkan çatışmada 6 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi.


"BURASI KARADENİZ, BURADA TERÖR BARINAMAZ"

Konuyla ilgili açıklama yapan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ölü ele geçirilen 6 teröristin güvenlik güçlerinin "Teslim olun" ihtarına uymadığını ve çıkan çatışmada etkisiz hale getirildiklerini söyledi.


Vali Balkanlıoğlu, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz terör örgütünün Karadeniz açılımı diye saçma sapan bir açılım isteği var. Ancak burası Karadeniz. Burada onların barınması tutunması mümkün değildir demiştik, barınamadılar da. Bundan 1.5 ay önce 3 tane Mehmetçiğimizi şehit etmişlerdi. Bunlardan birisi etkisiz hale getirilmişti. Dün akşam saatlerinde de 6 tanesi birden etkisiz hale getirildi. Tokat kırsalını ve Ordu'yu rahatsız eden bu teröristler Mehmetçiğimizin gece gündüz hummalı çalışması ve takibi neticesinde etkisiz hale getirildiler. Mesudiye ilçemizin Koyulhisar sınır noktasında arama tarama faaliyetleri yürüten güvenlik güçlerimiz bir grup teröristle karşılaştı. Teslim ol çağrılarına ateşle karşılık verince mecburen çatışma çıktı. Aslında teslim olsalardı bugün yaşıyor olacaklardı. Ama beyinleri yıkadığı için, vatan hainliği içlerine sindiği için teslim olmadılar. Bizim güvenlik güçlerimizden herhangi bir kayıp olmadığı gibi yaralı da yok. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Bundan sonra Karadeniz'de ve bu bölgelere asla gelmeye teşebbüs etmezler. Teröristlerle birlikte bir adet grubun başındaki teröristin kullandığı M 16, 5 Kaleşnikof, bol miktarda mermi, el bombaları, örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Kullandıkları silahların balistiği yapıldığında daha başka nerelerde kimlerin canlarını yaktıkları da tespit edilecektir."


31 TEMMUZ'DA 3 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde geçen 31 Temmuz'da PKK'lı teröristlerle, güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit olmuş, 2 asker de yaralanmıştı. Çatışmanın ardından kaçan terörist grubun etkisiz hale getirilmesi amacıyla Ordu'nun Gölköy-Mesudiye ilçeleri ile Tokat sınır hattında geniş kapsamlı arazi arama-tarama çalışması başlatılmış ve 1 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Koyulhisar Mesudiye Sivas PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title