Haberler

Ordu'da 38 Bin 199 Kişi Okuma-Yazma Öğrendi

Ordu Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Ordu’da 2002 yılında okuma-yazma bilmeyen sayısının 84 bin 255 kişi olduğunu, bu yıl itibariyle 38 bin 199 kişinin okuma-yazmayı öğrendiğini söyledi.

Ordu Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Ordu'da 2002 yılında okuma-yazma bilmeyen sayısının 84 bin 255 kişi olduğunu, bu yıl itibariyle 38 bin 199 kişinin okuma-yazmayı öğrendiğini söyledi.

Müdür Türkkan, Türkiye İstatistik Kurumu verilere göre, Türkiye'de okuma yazma bilmeyen iller sıralamasında Ordu'nun 26. sırada olduğunu belirtirken, "En son Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2002 yılında Ordu'da 84 bin 255 kişinin okuma yazmaz bilmediği görülüyor. Okuma-yazma bilmeyen kişilere okuma yazma sertifikası vermek için 50 bin 563 kişi hedeflenmiş ve okuryazar belgesi verdiğimiz kişi sayısı ise 38 bin 199 kişidir. Bunları okuryazar yapmışız. Oranımız yüzde 45'tir. 81 il arasında 26'ıncı sıradayız. 60 yaş üzerindeki okuma-yazma bilmeyen kişileri okuryazar yapmak zordur. 60 yaş üzeri olup okuma-yazmaya heyecanlı kişileri bulup bizim öğretmenlerimizi okumayı ve yazmayı öğretmiştir. Bizim bu yılki hedefimiz okuryazar olmayan 20 bin kişiye daha ulaşmaktır" dedi

BAŞBAKAN 31 OKULUN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEK

Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, yarın Ordu'da toplu açılış programlarına katılacak Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Ordu merkez ve ilçelerde tamamlanan 31 okulun açılışını gerçekleştireceğiniz ifade ederken, "22 ay içerisinde yaptığımız 31 okulu yarın Sayın Başbakanımız, bakanlarımız ve sayın valimiz ile birlikte açılışı gerçekleşecektir. Bu arada 31 tane okulumuzun da inşaatı devam etmektedir" diye konuştu.

HEDEF, NORMAL EĞİTİM

"Ordu'da hedefimiz 3 yıl içerisinde okullarımızı normal eğitime geçirmektir" diyen Ordu Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, "Ordu Fatsa ve Ünye'de tüm okullarımızı normal eğitime geçirmek için uğraşıyoruz. 3 yıl içerisinde, Ordu Merkez' e 6, Fatsa ve Ünye'ye her yıl 4'er tane daha okul yaptığımızda bu merkezlerde de normal eğitime geçilecektir" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye İstatistik Kurumu Nevzat Türkkan Ordu Merkez Fatsa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title