Haberler

Ordu'da 216 Genç Çiftçi

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, 2016 yılında Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi kapsamında 216 çiftçinin yararlandığını söyledi.

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, 2016 yılında Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi kapsamında 216 çiftçinin yararlandığını söyledi.

Tarımla uğraşan nüfusun gençleşmesi, tarım alanında istihdamın artırılması ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla yürütülen proje kapsamında hayata geçirilen 'Genç Çiftçi Projesi'ne vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Kemal Yılmaz, 18-40 yaş arası genç çiftçileri kapsayan hibe desteğinin Ordu'da büyükbaş ve küçükbaş hayvan, arıcılık, kanatlı hayvan, ipek böceği yetiştiriciliği, meyvecilik, seracılık ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği alanlarında geçerli olduğunu kaydetti.

Ordu'ya ayrılan bütçe doğrultusunda bu başvurulardan 216'sının kabul edilerek desteklendiğini vurgulayan Yılmaz,

"İlimiz geniş mera alanları ve fındık altı otları ile fındıktan sonra hayvancılık için de önemli bir potansiyele sahiptir. Bu nedenle hayvancılığın da desteklenmesini son derece önemsiyoruz. Hayvancılığın geleceği ve sürdürülebilirliği açısından oldukça önemli bir proje olan genç çiftçi projesi sayesinde kurulan bu işletmeler hem mevcut hayvan sayılarımızın artmasına, hem de ilimizde hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Yılmaz, şöyle konuştu:

"Projenin en değerli tarafı ise ülkemizde yaşlı kesim tarafından yürütülmekte olan tarımsal faaliyetlere genç nüfusun kazandırılarak, kentlerde zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan işsiz gençlerimizin köylerine dönerek iş sahibi olmalarını, kırsal nüfusu arttırarak hayvancılık veya bitkisel üretim yaparak tarımsal üretime katkı sunmalarını sağlamasıdır. Genç Çiftçi Projesi sayesinde büyük şehirlerden köylerine dönme imkanı bulan yüzlerce gencimiz bulunmaktadır. Genç nüfusun köylerine dönmesiyle birlikte tarımda ve hayvancılıkta çok ciddi canlılık ve hareketlilik beklemekteyiz. Genç çiftçilerimizin faaliyet gösterdikleri sektörde başarılı olmaları, ekonomik kazanç sağlayarak ilimiz ve ülke ekonomisine katkı sağlamaları ve böylelikle diğer gençlere örnek olmaları amacı ile İl Müdürlüğü olarak her zaman genç çiftçilerimizin ihtiyaç duydukları her konuda onların yanında olacağız." - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemal Yılmaz Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title