Haberler

Ordu'da 112 Medya Kampanyası

Sağlık Bakanlığı tarafından ’Yaşama Yol Ver’ ve ’112 Acili Gereksiz Arama’ sloganıyla başlatılan 112 Medya Kampanyası Ordu’nun Altınordu ilçesinde açılan stantla tanıtıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından 'Yaşama Yol Ver' ve '112 Acili Gereksiz Arama' sloganıyla başlatılan 112 Medya Kampanyası Ordu'nun Altınordu ilçesinde açılan stantla tanıtıldı.

Sağlığı Bakanlığı tarafından başlatılan 112 Medya Kampanyası Ordu İl Sağlık Müdürlüğü'nün Altınordu ilçesi Tahıl Pazarı'nda açtığı stantla vatandaşlara tanıtıldı. 112 acil çağrı hattının gereksiz yere meşgul edilmesini önlemek, trafikte ambulansların geçiş önceliğine özen gösterilmesiyle ilgili toplumsal farkındalığın arttırılması için 'Yaşam Yol Ver' ve '112 Acili Gereksiz Arama' sloganı ile tanıtılan 112 Medya Kampanyası vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

"ORDU'DA 112'YE YAPILAN ÇAĞRILARIN YÜZDE 84'Ü ASILSIZ"

Bilgilendirme standının açılışında konuşan Ordu İl Sağlık Müdürü İsmet Kolomuç, 112 acil çağrı hattının gereksiz yere aranmasının önüne geçilmesi ve trafikte ambulansa geçiş üstünlüğünün verilmesi konularında vatandaşlardan destek beklediklerini dile getirdi. Proje ile hedeflenen konular hakkında bilgi veren Kolomuç, "Öncelikle '112 Acili Gereksiz Arama' sloganı ile 112 acil hattının gereksiz yere meşgul etmeyi önlemeye çalışıyoruz. Ordu'da 112 acil çağrı hattına yapılan aramaların yüzde 84'nün asılsız çağrılardan oluştuğunu görüyoruz. Hayati önem taşıyan bir hat ve ilimizde yüzde 84 gibi ciddi oranda gereksiz arama mevcut. Vatandaşlarımızın gereksiz olarak meşgul ettiği 112 telefon hattının aranması sırasında gerçek ihtiyacı olan hastanın ulaşamaması, kişilerin hayatını kaybetmesine ve sakat kalmasına yol açabilir. 112'yi gereksiz meşgul etmeyelim ki, gerçekten ihtiyacı olan hastalara ambulans gecikmesin" dedi.

"KIRMIZI IŞIKTA AMBULANSA YOL VERMEK CEZAYA TABİ DEĞİL"

Proje kapsamında bir diğer sloganın da 'Yaşama Yol Ver' olduğunun altını çizen Kolomuç, "Proje kapsamında ikinci sloganımız olan 'Yaşama Yol Ver' sloganıyla, cana can katan 112 acil sağlık hizmetlerimize trafikte gerekli önceliğin verilmesi için toplumsal bilinci arttırmayı amaçlıyoruz. Sürecilerimiz trafikte siren sesi duyduğunda öncelikle sakin olmalı, ambulansın hangi yönden gelmeye çalıştığını anlamaya çalışın, yavaşlayın, ani fren yapmayın, mümkünse aracınızı yolun kenarına çekin, kavşakta iseniz yola çıkmadan ambulansın geçmesini bekleyin ve ambulans geçtikten sonra kurallara uyarak yolunuza devam edin. Ambulansa yol verme konusunu bilmeyen vatandaşlarımız için şunu da vurgulamak istiyorum, kırmızı ışıkta ambulansa yol veren sürücülerimize ceza verilmiyor" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Altınordu Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title