Haberler

Ordu Büyükşehir Belediyesinin Faaliyetleri

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi kursları bünyesinde öğrenim gören kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı yıl sonu sergi açılışı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2015 -2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenme Şenliği etkinlikleri gerçekleştirildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi kursları bünyesinde öğrenim gören kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı yıl sonu sergi açılışı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2015 -2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenme Şenliği etkinlikleri gerçekleştirildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Merkez Yerleşkesi Meydanı'nda yapılan açılışa Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Vali Yardımcısı Ahmed Akın Varıcıer, Korgan Kaymakamı Mustafa Ayvat, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal, Kültürel Eğitimler ve Faaliyetler Daire Başkanı Ersan Ulusan, daire müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisiyle başlayan açılışta konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, bu tür kurslar sayesinde devlet ile milletin bütünleştiğine vurgu yaparak, insanların destek aldıkları taktirde neler yapabileceklerini, maharetlerini sergilediklerini söyledi.

Vali Balkanlıoğlu, kursiyerleri başarılarından dolayı tebrik ederek, şunları kaydetti:

"Devlet ile milletin bütünleştiği, kaynaştığı, devletin milleti kucakladığı hizmet alanları vardır. Bunların başında halk eğitim kursları geliyor. Zaten devlet, milleti için vardır. Bizler sizler için buradayız. Siz varsanız, bizler varız, sizler bizim velinimetimizsiniz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kendisi her türlü hayır işlerinin ya başında ya da öncüsü konumunda yer alıyor. Bu kadar güzel bir mekanı hiçbir para talep etmeden kendisi teşvik ederek yaptı. Ordu'nun en güzel merkezi yerini herkesin maharetini sergileyecek şekilde kullanıma kazandırdı. Devlet-millet kaynaşması ile yeteneklerin ortaya çıkarılması bizleri mutlu ediyor."

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, belediye olarak bu tür projeleri hep desteklediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bugün Bakanlığımız, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi ve Büyükşehir Belediyemiz içinde olmak kaydıyla güzel konsept ortaya çıktı. Yıl sonu sergileri ve etkinliklerini 3 ilçemizde yapmıştık. Şimdi ise toplu olarak gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu devam edecek. Büyükşehir Belediyesi olarak çok farklı kurslar veriyoruz. Eğitimcilerin tamamı halk eğitimin uzmanlarından oluşuyor. Yani Milli Eğitimin uzmanları, bunları devletimizle yapıyoruz. Toplumumuzun yarısı bu kurslarda eğitim almıştır. Bu sosyalleşme adına önemlidir. Toplumumuzun gelişmesi adına bu tür faaliyetleri her zaman destekleyeceğiz." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş ise hayat boyu öğrenme konseptinin yabancı oldukları bir olay olmadığını belirterek, "Kültürümüzde beşikten mezara kadar öğrenme vardır. Ordu'daki her yaşta ve düzeyde insanımız halk eğitim faaliyetlerimizden, etkinliklerimizden yararlandı. 131 bin 578 öğrenci olduğunu göz önüne aldığımızda 95 bin kişinin eğitim alması ne kadar büyük bir iş yapıldığını gösteriyor." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal, Kültürel Eğitimler ve Faaliyetler Daire Başkanı Ersan Ulusan ise öğrenen Türkiye'ye yönelik çalışma içinde olduklarını kaydetti.

Ulusan, "Genel Müdürlük olarak 984 halk eğitim merkezi, 332 mesleki eğitim merkezi, 15 olgunlaşma enstitüsü, 10 turizm eğitim merkezimizle, insan merkezli öğrenen bireyden öğrenen topluma, öğrenen toplumdan öğrenen Türkiye'ye doğru bir çalışmanın içindeyiz. 81 ilde hayat boyu öğrenme şenlikleri düzenleniyor. Ordu'da ilki düzenlenen etkinliğin planladığımız şekliyle Büyükşehir Belediyesi, kamu kuruluşları, STK'lar ve kursiyerlerin katılımıyla gerçekleştiğini görmek bizi mutlu etti." diye konuştu.

Program, Altınordu, Fatsa, Ünye Meslek ve Sanat Eğitimi kursiyerlerinin temsili sertifika törenlerinin ve stantların gezilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Öğrenme Şenliği Enver Yılmaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title