Haberler

Ordu Büyükşehir Belediyesi Fatsa Çalışma Ofisini Açtı

Ordu Büyükşehir Belediyesi Fatsa Çalışma ofisini Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Yaşaroğlu iş merkezinde açtı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Fatsa Çalışma ofisini Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Yaşaroğlu iş merkezinde açtı. Çalışma ofisinin açılışına Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ak Parti Fatsa İlçe Başkanı Fatih Sözen ve Belediye meclis üyeleri katıldı.

Büyük şehir Belediyesi Başkanı Enver Yılmaz Fatsa'da ki makam odasına geçerek önemli açıklamalarda bulundu.

Her Haftanın Salı Günü Fatsa'da Olacağım

Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada: "Seçim döneminde bahsettiğimiz mesaimizin haftada bir gününü Fatsa'da ve Ünye'de geçirme sözümüz vardı. Ofisimizin hazırlıkları ancak tamamlandı ve birkaç eksiğimiz dışında Fatsa'da bu mekanda artık her Salı günü görüşme yapmamız gereken Fatsa ve hinterlandında ki arkadaşlarımızla çalışma ofisimizi bir merkez kabul edip görüşmelerimize başlayacağız. Fatsa Belediye başkanımızla birlikte Fatsa'da yapacağımız projeleri konuşacağız. Resmi olarak ismimizi Ordu Büyükşehir belediyesi Fatsa çalışma ofisi olarak planladık. Aynısını Ünye ilçemizde de yapacağız. Oradaki eksiklerimizde giderildiği zaman haftanın Çarşamba günü de orada olacağız. Lokal ve somut olarak mahalle mahalle proje bazlı yapılması gerekenlere yönelik ara dönemlerimizde esnaflarımızı ziyaret edeceğiz ve burası stratejimizi belirlediğimiz mekan olacak. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun çalışma ofisimiz. Sözlerini yerel iktidarda tutan bir yerel yönetici mensubu olmaktan da onur duyduğumuzu özelikle söylüyorum. Ordumuz, Fatsa'mız ve ilçelerimiz buradan çıkacak hayırlı kararlarla önümüzdeki günlere daha umutlu bakarız" dedi.

Fatsa'da 10 Yıllık Bir Tecrübeli Belediyemiz Var

Fatsa Belediyesinin borçları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz: "Fatsa belediyesi Türkiye'de büyükşehir yasası devreye girdikten sonra büyükşehir yasasının sıkıntılarını yaşayan sayılı ilçelerden birisidir. Bizim 19 ilçemiz içinde Fatsa Belediyemiz emsalinde olan ilçemiz yok. Fatsa Belediyemiz daha önce 75 Bin nüfusa hitap ederken şuan 105 Bin nüfusa hitap ediyor. Fatsa Belediyemize 8 tane belediyemizin birleştirmesi ile birlikte çok iyi borç ve personel yükü geldi. Fatsa ilçemize gelen paranın % 40'ı Ordu Büyükşehir Belediyemize kesiliyor. Fatsa Belediyemizi 75 bin'den 105 bin nüfusunu çıkarken 8 beldemizi borçları ile birlikte üzerine devir alırken devletten geçen yıl bu zamanda 2,5 Trilyon alırken bu yıl ise bu rakam yarı yarıya düştü. Bunun yanında Fatsa belediyesi geçiş döneminde olduğu için sıkıntıları doğal olarak burada belediye başkanımız yaşıyor. Bunun yanında yapılması gereken ana hizmetlerin % 90'ı büyük şehir belediyemize devir edildi. Yol, su, kanalizasyon, İtfaiye, Mezbahane, mezarlık, hafriyat gibi işler artık büyük şehir yapacak. Fakat bu devir sürecinin artılarını büyükşehir göremedi çünkü süremiz daha 3 aylık. Geçmişe ait 8 belde belediyesinden oluşan yük borcu sebebiyle Fatsa Belediyemiz bu 3 aylık süreçte çok ciddi bir sıkıntı yaşadı. Şimdi geçiş dönemi arıyoruz. Belediyeler birliği olarak kendimde başkan vekili olarak torba yasanın içine sadece Fatsa belediyesi değil ama bu tip belediyeler rahatlatabilecek bir paket uygulaması koyduk. Kişi başı hazineden gelen bedeller olmak üzere. Büyükşehir yasası bizim tasnif ettiğimiz bir yasadır. Fakat ilimizin imkanları sebebiyle Büyükşehirin ile getirdikleri yanında diğer büyükşehirlerle kıyaslandığında ile getiremedikleri de oldu. Kocaeli'de kişi başı kamudan ayrılan para 765 TL iken Ordu'da 211 TL. Bu fiyat arasında ki hizmet farklılığını siz tahmin edebilirsiniz. Kocaeli bir sanayi şehri ve orada toplanan vergiler oranın ekonomisine katkı sağlıyor. Ordu ilimizde toplanan vergi oranı çok az. Bizim kamudan almış olduğumuz pay bu anlamda düşük oluyor. Biz bunları bahane etmiyoruz. Fatsa belediyemiz örnek bir belediyedir. Sayın başbakanımızın önüne bizzat sunduğum ve rakamları ile konuştuğumuz bir belediyedir. Bir geçiş dönemi yaşıyoruz ve bu süreç kontrolümüz altına alındı. Fatsa belediyesi kendin kaynaklanmayan ve belde belediyelerinden oluşan yeniden yapılandırmak suretiyle bir takım ilave kaynaklar üretmek suretiyle hazırlık yapacaktır. Çok karamsar bir tablo olduğunun kanaatinde değilim. Bir iki ay içinde gayretli çalışmalarımız sonucu bu sorunlar çözülecek. Fatsa'da 10 yıllık bir tecrübeli belediyemiz var. İlk baştaki geçişlerde kaynaklanan bu olumsuz durumu Fatsa belediyesi ve biz aşacağız" dedi.

Fatsa ve Havzası Bizim Aktarma Merkezimiz Olacak

Ayazlı mahallesinde bulunan Fatsa çöplüğü ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz: "Çöple ilgili kararımızı bu hafta netleştireceğiz. Ordu, Ünye ve Fatsa merkezde Ordu'da kurulacak tesisle birlikte Fatsa ve Ünye'yi taşıma merkezi ile planladığımız kısmi vahşi depolama merkezi olarak oluşturacağımız alanları gerçekleştireceğiz. Ordu'da ki ve Ünye'deki sahile dökülen çöplerden yakın bir zamanda kurtulacağız. Ordu'nun daha sonra çöpünü bir bütün olarak düşünüyoruz. Buna yönelik Fatsa ve havzası bizim aktarma merkezimiz olacak. Fatsa'da ki çöpü de kuracağımız tesise kiralayacağımız ve taşıyacağımız ilave tırlarla birlikte çöpü aktaracağız. Planlaması bir bütün olarak yapıldı. Çöple ilgili süreç bizim kontrolümüzde söz ve taahhütlerimiz birlikte çözeceğiz" dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Enver Yılmaz Fatsa Ünye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title