Haberler

Ordu Büyükşehir Belediyesi Çalışmaları

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Göreve gelir gelmez yol sorununu çözmek için 309 milyon liralık sıcak asfalt ihalesini gerçekleştirdik" dedi.

İkizce su alma yapısı ve fosseptik inşaatının temeli Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın katılımıyla atıldı.

Ünye ilçesindeki temaslarının ardından İkizce ilçesine geçen Başkan Yılmaz, ilçe girişinde İkizce Kaymakamı Cihan Kayaalp, ilçe Belediye Başkanı Bahri Söğüt ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Buradan projenin uygulanacağı bölgeye geçen Başkan Yılmaz'a Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık ve OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük de eşlik etti.

İnşaatın 1,5 ayda tamamlanacağını söyleyen Başkan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Hükümet olarak Ordu'ya her türlü yatırımı yaptık. Şimdi sıra yerel yönetimlerde eksik kalan su, yol gibi hizmetleri tamamlamaya geldi. Kurak bir temmuz ve ağustos ayı geçirdik. Şükürler olsun ki bu kuraklıkta vatandaşlarımıza mağduriyet yaşatmadık. Biz su için hemşehrilerimizden bir yıl istedik. Bu sözümüzün arkasındayız. Ordu'da su ve yol sorununu ortadan kaldıracağız. Ordu'daki tüm su kaynaklarını kullansak dahi, ihtiyaçlarımıza cevap vermiyor. Suyu doğru kullanmamız lazım. Bu yüzden de su da tasarruf dönemi başlattık. Bazı şeylerin vatandaşlarımıza doğru anlatılması gerekiyor."

Ordu'da gerçekleştirilen yol ihalesinin Ordu-Giresun Havalimanı'nın maliyetinden daha fazla olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, "Türkiye'de en büyük yol ihalesini gerçekleştirdik. Toplam maliyeti 309 milyon lira olan bu yol tamamlandıktan sonra Ordu'da yol sorununu ortadan kaldıracağız. Ordu-Giresun Havalimanı Avrupa'nın tek, Türkiye'nin ise prestij projesi. Ordu-Giresun Havalimanı'nın maliyeti toplam 270 milyon lira. Büyükşehir olarak biz sadece sıcak yol ihalesi için 309 milyon lira kaynak ayırdık. Göreve gelir gelmez yol sorununu çözmek için 309 milyon liralık sıcak asfalt ihalesini gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

Belediyelerin iş kapısı değil, vatandaşa hizmet kurumu olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bizler sizin için varız. Ordu'nun kimliğini değiştirip, marka kent olması yolunda tüm gayretimizle çalışacağız ancak vatandaşlarımızdan isteğimiz şudur, büyükşehir ve ilçe belediyeleri işçi bulma kurumu veya bir iş kapısı değildir. Belediyeler, millete hizmetin ilk kapısı, yani yatırım ve hizmet yapan yerlerdir. Bizden randevu talebinde bulunan vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu iş talebinde bulunuyor. Havuza gönderdiğimiz 400 personelin bize maliyeti 2,5 milyon liraydı. Bugün burada açılışını yaptığımız ve bir ilçenin kaderini değiştirecek yatırımın bedeli 400 milyon lira. O yüzden küçülmeye gittik. Biz belediyeleri işçi ile doldurursak vatandaşlarımıza nasıl hizmet götüreceğiz."

İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt ise proje konusunda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve ekibine teşekkür etti.

Başkan Yılmaz temel atma töreninin ardından İkizce Belediye Başkanı Söğüt ile ilçede incelemelerde bulundu. - Ordu

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Alaaddin Yılmaz Bahri Söğüt İkizce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title