Haberler

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: "Tedes Kaldırılmadı, Sadece Yeni Düzenleme Getirildi"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, TEDES’in kaldırılmadığını, sadece yönetmeliğinde yeni bir düzenleme yapıldığını açıkladı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, TEDES'in kaldırılmadığını, sadece yönetmeliğinde yeni bir düzenleme yapıldığını açıkladı.

Başkan Enver Yılmaz, son günlerde TEDES'le ilgili Ordu'ya ve şahsına yönelik yapılan haberlere açıklık getirdi. TEDES'in Ordu ili ile gündeme geldiğini ancak kamuoyunda konuşulan yanlışlıkların Ordu için olmadığını belirten Yılmaz, "Bizde 30, 40, 50, 60 ile ceza yiyen kimse yok. En az ceza sınırımız 77'dir. Osmancık ve Afyon'daki örnekler sanki Ordu'da yaşanıyormuş gibi bize isnat etmeye çalıştılar. Sahil yolundan bu bayramda günde 127 bin araç geçti. Dolayısıyla burası için bir baskı oluşturdular" dedi.

"TEDES devam edecek"

TBMM tatile girmeden önce TEDES'le ilgili bir kanun değişikliği yapıldığını, yüzde 30'luk yatırımcı ile belediye ortaklığındaki payın yüzde 15'e düştüğünü belirten Yılmaz, "Kanun değişikliğinin ardından bakan değişikliği yaşadık. Yeni Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, bayramda bu konu hakkında bir açıklama yaptı. Daha sonra da bu açıklamasını düzeltti. Herkes TEDES'in kaldırıldığı gibi bir algı yaşarken, Sayın Bakanımız da TEDES'in kaldırılmadığını ve yönetmeliğin çıkarılarak yeni bir düzenleme yapıldığını söyledi. Yani TEDES uygulaması devam edecek. Ordu'daki TEDES uygulaması da yeni yönetmeliğe gayet uygun. Bu saatten sonra işin muhatabı biz değiliz, İçişleri Bakanlığı'dır. Biz bu uygulamada sadece kırmızı ışık ihlali ve sürat yapanlara ceza yazdık. Bu kurallara uymayanların yediği ceza nasıl meşru olabilir" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, "Yeni düzenlemede arka arkaya ceza yazılmayacak, bizde arka arkaya ceza yazılmıyordu zaten. İşaretlemeler de ışıklı olacak. Sistem biraz daha rahatladı. Bir hafta, 10 gün sonra TEDES devam edecek. Bundan sonra işin muhatabı İçişleri Bakanlığı'dır" açıklamasında bulundu.

"Çevre yolu bitince trafik rahatlayacak"

TEDES uygulamasını hizmete sunduklarında yaptıkları ilk açıklamalarda bu projenin çevre yolu hizmete girene kadar bir rahatlama sağlamasına yönelik olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, "Aslında sormak lazım neden hep Ordu tartışıldı. Çünkü Samsun'un çevre yolu var ve araçlar rahat gidiyor. Giresun, Trabzon ve Rize'de sahilden geçen çevre yolu var. Ancak Ordu'da çevre yolu yok. Bu sistem, trafikte yüzde 35 rahatlamaya sebep oldu ve en güzeli tüm Ordulular ceza yemelerine rağmen bu sisteme sahip çıktı. Amacımız çevre yolunun birinci ve ikinci kısmı bitene kadar trafiği rahatlatmaktı. Çevre yolu hızla ilerliyor, tamamlandığında bu konular artık tartışılmayacak. Hükümetimiz bu yolu tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacaktır" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Enver Yılmaz Osmancık Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title