Haberler

Ordu Belediye Başkanı, Fatsa'da Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Çalışma Ofisinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Çalışma Ofisi'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İlçelerdeki şubelerin ve şefliklerin tamamının kurulduğunu belirten Yılmaz, "Bu anlamda Ünye'de ve Fatsa'da çalışma ofislerini, şube müdürlüklerini diğer ilçelerimizde de şeflikleri kurduk. Şehir merkezlerinde geçtiğimiz yıllarda Perşembe ve Kumru ilçelerimizde çok ciddi sorunlar olmasına rağmen çok şükür 19 ilçemizin merkezinde su sorunu olmadı ama köylerimizde, mahallelerimizde lokal ve bireysel su sorunlarımız oldu. İnşallah önümüzdeki yaz döneminde bu sorunu en aza indireceğiz. Zaten sözümüz ve taahhüdümüz 2 yıl, bu 2 yıllık süre 30 Mart tarihinden itibaren başlamıştır" dedi.

Ulaşımla ilgili en büyük ihaleyi gerçekleştirdiklerini ifade eden Yılmaz, "309 milyon maliyetli bin kilometrelik sıcak asfalt ihalesi yaptık. En az 25 yıl garanti verebileceğimiz evladiyelik yol ihalesi gerçekleştirdik. Altınordu ve Fatsa ilçesinde şantiye kuruldu, önümüzdeki günlerde Ünye ilçemizde şantiye kurulacak" diye konuştu.

Kentsel dönüşümle ilgili 3 ilçede çalışma yaptıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Fatsa ilçemizde Cumhuriyet Meydanı ile alakalı meclis kararı alındı. Önümüzdeki cuma günü bakanlık nezdinde bu konuda görüşmelerimiz olacak. Evkaf Mahallemizde yaklaşık 410 dönümlük alanda kentsel dönüşüm yapacağız. Oradaki stadyum da kalkacak. Burası ile ilgili bakanlık nezdinde resmi yazışmalarımız yapıldı."

Özellikle büyükşehir olduktan sonra bir dağınıklığın ve koordinasyonsuzluğun olacağı şeklinde kamuoyunda bir algı oluştuğunu söyleyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu ilçelere gittiğimizde biz çok daha iyi görüyorduk. 'Yangın çıktığında Ordu'dan Büyükşehir itfaiye mi gönderecek, suyumuz oradan nasıl gelecek, ekip nasıl yapacak' şeklindeki sorular kuruluş döneminin önemli sorularıydı. Çok şükür o soruların uygulamaya geçtikten sonra karşılık bulmadığını da gördük. Yangın çıktığında Fatsa'daki itfaiyenin gittiğini, su patladığında veya kanalizasyonda aksilik olduğunda Ordu'dan değil, Fatsa'dan aynı önceki gibi büyükşehir imkanlarıyla ekip giderek çözüm bulduğunu gördük. Ünye'nin ve Fatsa'nın büyükşehir sürecine bakış tarzına empati ile yaklaştığımızı ben adaylık döneminde de söylemiştim."

"Türkiye'de emsalleri ile kıyaslandığında komşu iller dahil kurumsal kimliğini oluşturmuş idari yapılanmasını tamamlamış ilçeleri ile koordinasyonu en üst seviyede tutan bir büyükşehir belediyesiyiz" diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Biz devraldığımızda bin 800 personel vardı, şu anda bin 400 personel var. Biz devraldığımızda personel gideri bütçenin yüzde 40'ı idi şu anda ise bütçenin yüzde 21'i. Biz 400 çalışanımızı da havuza gönderdik, gönderdiğimiz 400 personelin büyükşehire maliyeti ayda 2.5 milyon lira. Kanun bize 3 bin kişi istihdam etmeyi hak tanımışken biz bin 815 personeli 3 bine çıkartmak yerine bin 400'e indirmek hatta daha da aşağıya indirme düşüncesi içerisine girdik. Biz de yapılanma süreci içerisinde geçmiş yıllardaki eksiklikleri yeri geldiğinde yıkarak tadilat yapacağız, yeri geldiğinde restore ederek tadilat edeceğiz ama kesinlikle Ordu'nun Fatsa'nın dolayısıyla Ordu Büyükşehir'in kazanması için mücadele edeceğiz." - Ordu

Kaynak: AA / Yerel

Enver Yılmaz Fatsa Ünye Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title