Haberler

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Boztepe bir cazibe merkezi olacak" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Boztepe bir cazibe merkezi olacak" dedi.

Yılmaz, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 500 rakımlı Boztepe'de 60 dönüm yer aldıklarını söyledi.

"İyi ki aldık, almasaydık orası imara açılacaktı. Boztepe'yi tamamen satın alma gerekçemiz, orayı korumak" diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Şimdi biz oraya güzel bir peyzaj yapıyoruz. Teleferiğiyle birlikte, oraya farklı bir alan getiriyoruz. Teleferik iniş noktasından itibaren, solda yapılan henüz hizmete açılmayan yeni otel, yukarıdaki ormanlık alan ve Telekom'un vericilerinin olduğu alan dahil olmak üzere yaklaşık 80 - 90 dönümlük bir alan büyükşehirin mülkiyetinde. Mevcut tesisler dahil. Biz şimdi hizmet alımı suretiyle profesyonel bir çalışma yaptırıyoruz. Boztepe bir cazibe merkezi olacak."

Yılmaz, "O alanın tamamını teleferiğe uyumlu bir şekilde, özel orman alanı dahil olmak üzere parklarıyla, yeri geldiğinde güzergahını değiştirmek ve özel orman alanında yürüyüş alanları ve nikah salonları, farklı alanlar oluşturulacak bir çalışma yapıyoruz. Amacımız, Boztepe'yi korumak ve doğal güzelliğiyle bir cazibe merkezi yapmak. Onun yolu, teleferik marifetiyle gelenlerin hepsini yukarıda ikamet ettirecek bir çalışma. Boztepe, çocuklar ve büyükler için bir cazibe merkezi olacak. Nikah salonuyla birlikte, özgün projesiyle birlikte inşallah Boztepe'de uygulayacağımız yapılanmayı, çünkü mülkiyet sorununu çözdükten sonra biz kamuoyuyla paylaşacağız. Boztepe kesinlikle heyecan verici ve Ordu'ya farklı bir yüz ve figür getirmiş olacak."

Kaynak: AA / Yerel

Alaaddin Yılmaz Enver Yılmaz Boztepe Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title