Haberler

Ordu: AK Parti İl Başkanı'ndan Ordu Belediye Başkanı'na Tepki

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu İl Başkanı Fatihan Ünal, İktidar Partisi Olmalarına Rağmen Muhalefet Partilerine Mensup Belediyelere Ayrım Gözetmeksizin İller Bankası'ndan Yüksek Miktarlarda Ödenek Gönderildiğini Söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu İl Başkanı Fatihan Ünal, iktidar partisi olmalarına rağmen muhalefet partilerine mensup belediyelere ayrım gözetmeksizin İller Bankası'ndan yüksek miktarlarda ödenek gönderildiğini söyledi.

Parti binasında düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fatihan Ünal, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'un "İktidar partisinden hiçbir yardım göremedik" şeklindeki açıklamalarını eleştirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde muhalefet partisine mensup bir belediye başkanı olup ödenek alamamanın ne olduğunu iyi bildiğini ve yaşadığını, iktidara geldikten sonra ise bu konuda aldıkları kararlarla belediyeleri rahatlattığını söyledi. Ünal, "Ordu Belediyesi 2002 yılında 5.5 milyon YTL olan İller Bankası ödeneğinden kesintiler çıktıktan sonra 2.5 trilyon lira almış. O dönemde İller Bankası, belediyelere gönderdiği ödeneklerin yüzde 40'nı kesiyordu. Bizim dönemimizde çıkarılan bir kanunla kesinti miktarı yüzde 20'ye indirildi. Bu sonuçla Ordu Belediyesi, 2006 yılında 12.5 milyon YTL ödeneğin 10 milyon YTL'sini almıştır. Aylık ödenek miktarı ortalama 1 milyon YTL'ye çıkarılmıştır. 2002 yılının haziran ayında Ordu Belediyesi'ne gönderilen para 60 bin YTL'dir. 60 bin YTL nerede, 1 milyon YTL nerede. Kıyasını siz yapın. Ordu Belediyesi'nin bize şikayet değil, teşekkür borcu var" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title