Haberler

Ordu: AK Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa'dan Eleştirilere Cevap

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkan Vekili Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, hiç ömrü billah bir araya gelmesi söz konusu olmayan siyasi partilerde kağıt üzerinde ittifaklar oluşturulduğunu öne sürerek, "Kamuoyunda prim yaptırmaya çalıştıkları Cumhuriyet CHP, MHP koalisyonudur" dedi.

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde partisinin İl Danışma Meclisi'nin 2006 yılı 3. toplantısının basına açık bölümünde kendilerine yöneltilen eleştirilere verdiği cevapta, "AK Parti'yi eleştirmelerine doğrusunu isterseniz milletimiz tebessüm ediyor" diyen AK Parti Grup Başkan Vekili Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, eleştirileri cevapladı. Fatsa, "Elbette ki yapmış olduğumuz hizmetler, çıkartmış olduğumuz yasal düzenlemeler bazı insanların menfaatini halel getirmiş olabilir, bazı insanların menfaatlerini zedelemiş, gücünü ve konumu tartışılır hale getirmiş olabilir. Bundan dolayı rahatsızlık çekenler olabilir. AK Parti'nin orta koyduğu performanstan dolayı rahatsızlık duyan kesimler olabilir. Bilesiniz ki, bunlar birilerine zarar vermiş olabilir ama milletimizin ve ülkemizin hayrına olan hizmetler olmuştur" diye konuştu.

İktidara geldikleri 4 yılın sonunda gelinen noktada, bugün alt alta, üst üste, yan yana rakamlar, hesaplar yapıldığını söyleyen Fatsa, hiç ömrü billah bir araya gelmesi söz konusu olmayan siyasi partilerde kağıt üzerinde ittifaklar oluşturulduğunu ileri sürerek, "AK Parti'ye alternatifler oluşturulmaya çalışıyorlar. AK Parti'nin yapmış olduğu hizmetler yok sayılıyor. Kamuoyunda anlatmaya çalıştıkları veya prim yaptırmaya çalıştıkları CHP ve MHP koalisyonudur. Halbuki 2001 krizinde, zıt düşüncedeki, farklı dünya görüşündeki, farklı ideolojilerdeki siyasi partilerden zorlama yolu ile yapılan koalisyonların Türkiye'ye nelere mal olduğu yakın geçmişte milletçe beraber yaşadık. Sanki yaşanan bu sürecin sorumluları bunlar değilmiş gibi, kendileri değilmiş gibi yeniden kendileri allayıp pullayarak, masum olduklarını ifade etmeye ve anlatmaya çalışanlar, aslında milletimizin gözünde ne kadar küçük düştüklerini, basit kaldıklarını görmekte bile aciz insanlardır" ifadelerini kullandı.

Danışma meclisi toplantısına katılan partililerine, birçok konuda eleştirildiklerini dile getiren Milletvekili Eyüp Fatsa, Kıbrıs konusunda gelen eleştirileri, "AK Parti Kıbrıs'ı sattı diyorlar. Kıbrıs'ta AK Parti ile beraber milli gelir 3 kat artmıştır. 10 bin doların üzerine çıkmıştır bugün her Kuzey Kıbrıslı vatandaşımızın geliri. Altyapı, ulaşım, turizmdeki yatırımlar 4'e, 5'e katlamıştır. Ve bugün AK Parti'nin Kıbrıs'ta izlemiş olduğu politikaya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşayan soydaşlarımızın yüzde 80'inden fazlası destek vermektedir. Efendim, 'Kıbrıs'ı sattınız.' Biz Kıbrıs'tan bir tane asker çekmedik. Bir gram toprak kimseye vermedik. Ama Kıbrıs konusunda da, tarihinde hiç bu kadar güçlü olmadık. Elimiz bu kadar güçlü olmadı" şeklinde cevapladı.

Kıbrıs konusunda bugün rahatsız olanların geçen 40 yıl içerisinde Kıbrıs'tan rant yiyenler, rant elde edenler olduğunu savunan Milletvekili Fatsa, açıklamasına söyle devam etti:

"Neyi sattık? Şimdi onlarında ayaklarının altından halının çekildiğini gördükçe, onlar bunun can havliyle sağa sola saldırıyorlar. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı bütün dünyaya ancak Kıbrıs Türk Toplumu temsilcisi, lideri olarak katılıyordu. Hiçbir uluslararası görüşmeye resmi davetle katılamıyordu. Şimdi cumhurbaşkanı sıfatı ile ülkelere, Birleşmiş Milletler'e gidiyor, davet ediliyor, resmi kabul görüyor. İslam Konferansı Örgütü'nde temsilcilik olarak bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, ancak temsilci sıfatı ile temsil edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, şimdi Annan Planı'ndaki ifadesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Devleti olarak katılıyor. Kıbrıs'ı satmak bu mudur? Bunu, satılıp satılmadığını, hizmet mi edildi, ihanet mi edildi? Bunu buradan değil gitsinler Girne'den, Lefkoşe'den, Magosa'dan halkın arasına girerek orada ifade etsinler yürekleri yetiyorsa."

Ordu'da AK Parti'nin ilk kez bir ilçede gerçekleşen danışma meclisi toplantısına AK Parti Ordu Milletvekilleri Enver Yılmaz, Cemal Uysal, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ordu İl Koordinatörü Cavit Torun ile AK Parti Ordu İl Başkanı Fatihan Ünal, partili çevre ilçe ve belde belediye başkanları, teşkilat başkanları ile partililer katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title