Haberler

Ördek Ölümlerine Stk'lardan Tepki

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Hikmet Şahin Kültür Parkı içerisinde bulunan yapay göletin suyunun değişim amacıyla tahliye edilmesi üzerine ortada kalan ördeklerin köpekler tarafından telef edilmesine STK’lardan tepki geldi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Hikmet Şahin Kültür Parkı içerisinde bulunan yapay göletin suyunun değişim amacıyla tahliye edilmesi üzerine ortada kalan ördeklerin köpekler tarafından telef edilmesine STK'lardan tepki geldi.

İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA) ve Kent Konseyi Hayvanları Koruma Çalışma Grubu, suçluların gereken cezayı almaları için Bursa Büyükşehir Belediyesine şikayette bulundu. Kültürpark içerisindeki göletin suyu, önceki gün yaz temizliği için boşaltılmaya başlandı. Suyun tahliye edilmesinin ardından gölette yaşayan ördekler açıkta kalarak, çevrede başıboş dolaşan köpeklerin hedefi haline geldi. Yaşamlarını su birikintisi olarak kalan bölgelerde sürdüren sayıları 10'u bulan ördekler, gece saatlerinde köpekler tarafından boğularak telef edildi.

Ördeklerin ihmal sonucu ölmesinin ardından harekete geçen İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA) ve Kent Konseyi Hayvanları Koruma Çalışma Grubu, ortak basın açıklaması yaptı. Suçluların gereken cezayı almaları için Bursa Büyükşehir Belediyesine şikayette bulunduklarını ifade eden İDOHA Başkanı Nilay Parlar Ateş, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

İDOHA yönetim kurulu üyeleri, Kent Konseyi Hayvanları Koruma Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkan ve grup üyeleri ile birlikte yapılan basın toplantısında konuşan İDOHA Başkanı Nilay Parlar Ateş, "23 Nisan'da gazetelerden öğrendiğimiz bir olayı sizle paylaşıyoruz. Hikmet Şahin Kültür Parkı havuzunun içinde yaşayan ördek ve kuğular tahliye edilmeden sular çekilmiş. Bütün ördek ve kuğular telef oldu. Bu vahim görüntüleri haber kanallarından öğrendik. Kent Konseyi Hayvan Hakları Koruma Grubu Başkanı Şebnem Erkan hanım bu konuda bana bilgi verdi. Açıkçası çok üzüldük. Hayvanları sürekli ihmalden dolayı kaybediyoruz. Büyükşehir'e bağlı bir çalışma söz konusu. Temizlik yapılırken hayvanlar tahliye edilmeden su çekiliyor. Bu da hayvanların telefine sebep oluyor. Büyükşehir'e şikayette bulunduk. Konunun takipçisi olacağımızı belirttik. İhmale sebep olanların cezalandırılmasını istiyoruz. Her bir hayvan başına ceza verilmesini istiyoruz" dedi.

Kent Konseyi Hayvanları Koruma Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkan ise, "Biz de Kent Konseyi Hayvan Hakları Grubu olarak bu ihmali yapanların cezalandırılmasını istiyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte dilekçelerimizi verdik. Konunun takipçisi olacağız" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

şebnem erkan Hikmet Şahin İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title