Haberler

ORC'nin Genel Seçim Anketinde HDP Barajı Geçti

Güncelleme:

ORC Araştırma Şirketi'nin Ağustos 2014 dönemine ait genel seçim anketinin sonuçları yayınlandı. Sonuçlara göre HDP yüzde 10.2'lik oy oranıyla barajı geçti.

AK Parti yeni Genel Başkanı ve Başbakan adayını açıkladı. 28 Ağustos'tan sonra AK Parti'de görevi devralacak olan Ahmet Davutoğlu'nun ilk zorlu sınavı yaklaşan genel seçimler olacak.

Köşk seçimleri öncesi isabetli rakamları tutturamadığı için eleştirilen anket şirketleri, 2015 yılında yapılması planlanan milletvekili seçimleriyle ilgili araştırma sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya başladı.

AK PARTİ YÜZDE 47 BANDINDA

ORC Araştırma'nın Ağustos 2014 dönemine ait anketinin sonuçları yayınlandı. Anket sonuçlarına göre, bu pazar günü seçim olsa AK Parti yüzde 47,1 ile birinci parti durumunda. AK Parti'yi yüzde 25 ile CHP; yüzde 10,2 ile de MHP takip ediyor.

HDP BARAJI GEÇTİ

Anketteki sürpriz ise HDP Cumhurbaşkanlığı seçiminde yakaladığı yükseliş trendini genel seçimlerde de sürdürmesi oldu. HDP ankette yüzde 10.2'lik oy oranıyla seçim barajını geçmiş görünüyor.

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (73)

Nesli:

Arkasında AKP olduğu sürece bu teröristler başbakan bile olur

16
41
yanıtYanıtla
Yusuf D.ydklc@ttmail.com:

Haberi anlamaktan bile acizsin.

yanıt0
yanıt0
hdp:

yaw kardaşlar akpartiye oy veren kurtler HDP ye verse iktidar bile oluruzz ne diseniz sizz

28
25
yanıtYanıtla
VATANDAŞziya.aykut73@hotmail.com:

işte sorun orda her milletin şerefsiz grupları vardır . . . . o akp ye veren kürtler şerefsizdir ondan

yanıt0
yanıt0
Yusuf D.ydklc@ttmail.com:

Len VATANDAS, ne ikiyüzlüsün sen, kürt bile değilsin AKP''ye oy veren kürtlere şerefsız diyorsun, MHP''ye yada CHP''ye verseler överdin ama değilmı serefsız provakatör.

yanıt0
yanıt0
ugur:

yahu bu anket şirketi bizleri neden bu kadar salak yerıne koyuyor. adamlar resmen mhp nın oyunu almış pkk nın partısıne yazmıs

32
21
yanıtYanıtla
ZAFER HDP NIN:

Yeter artik bu ülkede kürtlerin ve Alevilerin ezilmesi ve yok sayilmasi. HDP bu ülkeye baris ve demokrasi sagliyacak bir parti elbette

17
23
yanıtYanıtla
Karsli Türkmenfgfg@ghgh.de:

HDP Alevileri kulaniyor tipki CHP nin kuladigi gibi. Bugün sana gül verirler amaclarina vardiktan sonra unuturlar. Amaclari Baraji gecmek ve Apoyu hapisten cikarmak. Inan Aleviler onlarin umurunda degil kardes.

yanıt0
yanıt1
ZAFER HDP NINguneybati.kurtyurtseverler@hotma:

KARSLI TÜRKMEN ben düsüncene katilmiyorum Bugüne kadar kac tane Alevi vatandaslarimiz HDP oy verdilerde kulandi ve temsil etmedi. CHP kulaniyor Alevileri dogrudur Aleviler hep CHP yüzün ezilmislerdir soykirima ugramislardir

yanıt0
yanıt0
KARSLİ TÜRKMENdfdf@ghgh.de:

Ici bos laf satmaktan baska ne yaptilar? Bana somut bir örnek gösterirmisin? Siz akillanmazsiniz.

yanıt0
yanıt1
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title