Haberler

Orada Kimse Var mı" Uygulaması, Güncellendi

Güncelleme:

Avea, "Orada Kimse Var mı?" (Anybody Out There?) uygulamasına eklediği "Panik Butonu" özelliğiyle uygulamanın kapsamını daha da genişletti

Avea, 17 Ağustos 1999'da meydana gelen Marmara Depremi'nin 15. yıldönümünde, dünyada bir ilke imza atarak Mart 2012'de kullanıma sunduğu "Orada Kimse Var mı?" (Anybody Out There?) uygulamasına eklediği "Panik Butonu" özelliğiyle uygulamanın kapsamını daha da genişletti

2014 yılı başında yeni ara yüzü ile kullanıcılarının karşısına çıkan "Orada Kimse Var mı?" uygulaması, güncel gelişmeler dahilinde farklı fonksiyonları da bünyesine katarak gelişimini sürdürüyor. Yeni eklenen bu fonksiyonlar arasında öne çıkan "Panik Butonu" özelliği ile kullanıcılar, deprem dışındaki doğal afetlerle karşılaşmaları durumunda da konumlarını yakın çevreleri ile hem SMS yoluyla hem de kendilerine ait sosyal medya hesapları üzerinden paylaşabilecekler

Sadece deprem değil tüm doğal afetlerde enkaz altındaki kişinin hayata bağlanmasında da önemli rol oynayacak uygulama, operatör bağımsız olup, cep telefonlarının kullanıldığı her ülkede telefonlara ücretsiz olarak indirilerek kullanılabiliyor.

Avea, 17 Ağustos 1999'da meydana gelen Marmara Depremi'nin 15. yıldönümünde, AveaLabs'te deprem ve diğer tüm doğal afetlerde kullanılmak üzere geliştirdiği "Orada Kimse Var mı?" uygulamasının yeni ara yüzü ile kullanıcılarının karşısına çıkarken, eklenen yeni özelliklerle uygulamanın kapsamını da genişletti.

Uygulamaya eklenen sosyal medya entegrasyonu ile kullanıcılar, herhangi bir afet durumunda sadece SMS özelliği ile değil sosyal medya aracılığı ile de konumlarını yakın çevreleri ile paylaşabilecekler. Ayrıca, yeni "Panik Butonu" özelliği ile artık kullanıcılar, deprem, yangın ve sel gibi felaketler esnasında sosyal medya üzerinden de iletişim kurup yardım istemenin yanı sıra konum ve yer bildirimi de yapabilecekler. Kullanıcılar aynı zamanda, uygulama içinde kaydedilen numaralara da mesaj atabilecekler.

Sadece deprem değil tüm doğal afetlerde enkaz altındaki kişinin hayata bağlanmasında da önemli rol oynayacak uygulama, operatör bağımsız olup, cep telefonlarının kullanıldığı her ülkede telefonlara ücretsiz olarak indirilerek kullanılabiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avea Teknoloji Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title