Haberler

Orada, Gidilmeyen Köy Kalmadı Uzakta

Kastamonu'da İhsangazi Kaymakamlığınca başlatılan "Orada, Bir Köy Var Uzakta" projesiyle en uzak yerleşim yerlerine kadar gidilerek vatandaşların sorunları dinleniyor, ihtiyaçlarına anında çözüm üretiliyor Kaymakam Başer: "Vatandaşımızın ilettikleri sorunlara hangi kurumu ilgilendirirse ilgilendirsin,

VURAL AKKİRPİ - İhsangazi Kaymakamlığınca başlatılan "Orada, Bir Köy Var Uzakta" projesiyle en uzak yerleşim yerlerine kadar gidilerek vatandaşların sorunları dinleniyor, ihtiyaçlarına anında çözüm üretiliyor.

Bir süre önce hayata geçirilen proje kapsamında,  İlçe Jandarma Komutanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve sağlık ekipleri, belirli günlerde köylere giderek toplantılar düzenliyor.

Halkın sorunlarını dinleyen ilgililer, görev sahalarını ilgilendiren konuları yerinde çözebiliyorlarsa sıkıntıyı gideriyor, aksi takdirde not alarak en kısa zamanda aşılması için çaba sarf ediyor.

Köylere giden ekiplerdeki doktorlar sağlık taraması yapıyor, öğrencilere kitap ve oyuncak hediye ediliyor, zor durumdaki vatandaşlara barınmadan ev eşyasına kadar yardım gerçekleştiriyor, okuma-yazma bilmeyenlere eğitim veriyor.

İhsangazi Kaymakamı Ahmet Başer, AA muhabirine, proje fikrinin yaklaşık üç ay önce geliştiğini, Türkiye Cumhuriyetinin sosyal devlet ilkesi gereği köylerdeki vatandaşların sorunlarını yerinde dinlediklerini söyledi.

Doktorların sağlık taraması yaparak vatandaşları muayene ettiğini anlatan Başer, "Vatandaşlarımızın diş hekimlerini de ayaklarına götürüyoruz. Diş temizlik seti hediye ediyoruz. Tespit ettiğimiz 0-15 yaş grubundaki 900 öğrencimizi sevindirmek ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için oyuncak ve kitap dağıtıyoruz" diye konuştu.

Başer, bölgenin tarım ve hayvancılığa dayalı olması nedeniyle veteriner hekimler ve ziraat mühendisleri tarafından bilgilendirme yapıldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ücretsiz olarak hayvanları ve ahırları dezenfekte etmek amaçlı ilaçlar dağıtıyoruz. Müftülüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, aile içi iletişim konusunda bilgilendirme yapıyor ve broşür dağıtıyor. Vatandaşımızın ilettikleri sorunlara hangi kurumu ilgilendirirse ilgilendirsin, ne yapılması gerekiyorsa anında müdahale etmek istiyoruz: "

"Barınma ve eşya yardımı yapılıyor"

İlçede orman köyleri olduğu için barınma ve ev eşyası konusunda bazı sıkıntılar bulunduğuna dikkati çeken Başer, "Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın daha iyi fiziksel şartlara ulaşmaları için bu proje kapsamında tespitleri yapıp vatandaşımızın barınma ihtiyacı, evinin onarımı, buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi eksiklikleri varsa onları temin ediyoruz. Bu yıl temel ev gereçleri ihtiyacı olan aile kalmasın istiyoruz" şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Keskin ise projenin gelecek aya kadar devam edeceğini vurgulayarak, "Proje kapsamında 22 köy ve 10 mahalle olmak üzere en uzak yere kadar gidiyoruz.  Bu süreçte yaklaşık 2 bin 950 vatandaşımıza ve 900 öğrencilerimize ulaşmış olacağız" ifadesini kullandı.

Sarıpınar köyünün sakinlerinden Bayram Kavuklu ise projeden mutluluk duyduklarını, bireysel ve köyün genel ihtiyaçlarını ilgililere ilettiklerini dile getirdi.

Rahatsızlığı olan çocuklarının doktorlar tarafından muayene edildiğini anlatan Kavuklu, köydeki diğer hastaların da sağlık taramasından geçirildiğini, gösterilen ilginin kendilerini sevindirdiğini kaydetti. - Kastamonu

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Başer Kastamonu İhsangazi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title