Haberler

Evli Biriyle Öpüşen Kız Kardeşini Öldüren Ağabeye Müebbet İstemi

Güncelleme:

Erzurum'da evli Maruf A. ile öpüşürken gördüğü 14 yaşındaki kız kardeşi Havva K.'yı av tüfeği ile öldüren ağabeye ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

Erzurum'un Karayazı İlçesi'nde evli minibüs sürücüsü 25 yaşındaki Maruf A. ile öpüşürken gördüğü 14 yaşındaki kız kardeşi Havva K.'yı av tüfeği ile öldüren 32 yaşındaki Umut K. hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nın 'akıl sağlığı yerinde' raporu verdiği Umut K. için Maruf A.'yı tahrik altında öldürmeye teşebbüsten de 11 yıla kadar hapsi talep edildi.

KIZ KARDEŞİNİ BAŞINDAN VURDU, EVLİ MİNÜBÜS SÜRÜCÜSÜ KAÇTI

Olay, 2 Haziran 2013 günü Karayazı'ya bağlı Kösehasan Köyü Esenler Mezrası'nda meydana geldi. Aynı ilçeye bağlı Şakir Köy'de yaşayan ve minibüsüyle yolcu taşımacılığı yapan Maruf A., Esenler Mezrası'ndan aldığı Nurettin K., eşi Gülnaz K., oğlu Umut K. ile akrabalarını Karaçoban'a götürdü. Akşam üzeri de aileyi Karaçoban'dan alarak tekrar mezraya getiren Maruf A., yağmur bastırınca Nurettin K.'nın teklifi üzerine geceyi onların evlerinde geçirdi.

Sabah aileyle birlikte kahvaltı yapan Maruf A., evin yanındaki çeşmede minibüsünü yıkarken Nurettin K. ile eşinin komşularına gittiğini gördü. Maruf A. evde yalnız kalan Havva K.'nın yanına gitti. Öpüşmeye başlayan ikiliyi karşı evde oturan ağabey Umut K. gördü. Kız kardeşini evli olan minibüsçü ile öpüşürken gören Umut K. öfkeden deliye döndü. Av tüfeğini alan Umut K., ilk önce kaçmaya çalışan Maruf A.'ya 2 el ateş etti, ancak isabet ettiremedi. Umut K.'nın elinden kurtulan Maruf A., minibüse binerek kaçarken dehşetle gelişmeleri izleyen Havva K. evin yakınında bulunan ot yığının arkasına saklandı. Havva K.'yı burada bulan Umut K., kız kardeşini başından vurarak öldürdü. Jandarmanın gözaltına aldığı Umut K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ağabey Umut K. ve Maruf A. hakkında 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

AKRABAYI ÖLDÜRMEKTEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan evli ve 2 çocuk babası Umut K.'ya, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 'akıl sağlığı yerinde' raporu verdi. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısı dün görülen duruşmada mahkemeye sunduğu mütalaada Umut K.'nın 'yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağrılaştırılmış ömür boyu, 'Maruf A.'yı tahrik altında öldürmeye teşebbüs'ten de 11 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ama duruşmalara katılmadığı gibi arama kararına rağmen bulunumayan Maruf A.'nın dosyasının ayrılması mahkeme tarafından uygun bulundu.

Mahkeme Başkanı Saim Köroğlu'nun son sözünü sorduğu Umut K. "Söyleyeceğim birşey yok" dedi. Umut K.'nın avukatlarının savunma süresi istemeleri üzerine duruşma ertelendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu Karayazı Esenler Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500

Yorumlar (14)

ragi1907:

bu zamanın kızları cok bozuk

20
9
yanıtYanıtla
fatih:

tecavüze. hırsızlığa. gaspa bu kadar ceza vermezler

6
6
yanıtYanıtla
adalet:

doğru söylüyorsun kardeş

yanıt0
yanıt0
betül:

sana katılıyorum

yanıt0
yanıt0
YALNIZ EFE:

Eskiden toplum fakirdi ama, namusluydu. Baba-ana, erkek- kadın, büyük- küçük, yaşlı-genç, amir-memur, hancı- yolcu, muallim- talabe herkes haddini bilirdi. Şimdi her şey arap saçına döndü. Çocukları bile ayartıyorlar. Ne Türklük kaldı, ne müslümanlık. Allah ıslah etsin.

9
2
yanıtYanıtla
Hasan:

Zina yasal olarak serbest olursa bir süre cinayetlerin olması normaldir. Cezaları hafifletmeliler

8
2
yanıtYanıtla
Merve:

RAGI1907 - senin gibi cahillerden kurtulamadi gitti bu ülke - adam 25 ve evli, karisini aldatiyor, cocuk yasta birini kandiriyor, agabey 32 olmus, kendi kardesini kalkip öldürüyorsen gelmis sorunu kizlarda buluyorsun. NE BICIM YARATIKSIN BE

6
2
yanıtYanıtla
mahmut demirkollllu:

kıza yazık. Lakin kızı taciz eden de suçlu değilmi?. Kız da hem çocuk yaşda hemde bekarken öpüşüyor. Öpenin niyeti kötü. . Bu olay öpene öptürene katil olana ders. yani toplum harama el sürmesin

5
1
yanıtYanıtla
GURBETCi:

COK ACI BiR OLAY ALLAH KiMSE BASINA VERMESiN iSTE ADALET SEREFSIZLIK YAPANA HiC BiR CEZA YOK

3
0
yanıtYanıtla
herdem:

namuslu adam cezayı aldırmaz bile. . . . .

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title