Haberler

Operasyondaki Timler İçin Tüm İmkanlar Seferber Edildi

PKK'lı teröristlere yönelik operasyonun sürdüğü Şırnak'ta, güvenlik güçlerinin rahat bir ortamda dinlenmesi, sağlıklı beslenmesi ve sevdikleriyle hızlı iletişim kurabilmeleri için tüm imkanlar seferber ediliyor.

PKK'lı teröristlere yönelik operasyonun sürdüğü Şırnak'ta, güvenlik güçlerinin rahat bir ortamda dinlenmesi, sağlıklı beslenmesi ve sevdikleriyle hızlı iletişim kurabilmeleri için tüm imkanlar seferber ediliyor.

Kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" kararlılıkla sürüyor.

Operasyonda görev alarak, terörle mücadele eden asker ve polislerin rahat bir ortamda barınması, sağlıklı beslenmesi ve yeterince dinlenmesi için gerekli özen gösteriliyor.

- Konaklama bölgeleri titizlikle seçildi

Teröristlere karşı canları pahasına görev yapan güvenlik güçleri, gece gündüz demeden yürüttükleri operasyonların yorgunluğunu kaldıkları konaklama merkezlerinde atıyor.

Operasyondan dönen asker ve polislerin konakladıkları bölgelerde güvenlik önlemleri üst düzeyde tutuluyor.

6-7 kişilik odalarda konaklayan güvenlik güçlerine 24 saat sıcak su imkanı sağlanırken, rahat etmeleri için her ayrıntı düşünülüyor.

Özel beslenme programı uygulanıyor

Güvenlik güçleri için özel beslenme programları uygulanırken, kahvaltı dahil üç öğün yemek imkanı sunuluyor. Sıcak yemeklerde kalorisi yüksek besinler tercih edilirken, operasyona çıkan güvenlik güçlerine içerisinde 30 çeşide yakın gıda maddesi bulunan özel kumanyalar hazırlanıyor.

Kumanyalarda yine enerji verici besinler ağırlıklı olarak yer alırken, güvenlik güçlerinin talepleri doğrultusunda kumanya ve yemek listesi sürekli yenileniyor.

Gıda hizmeti sunulan yemekhanelerde temizlik ve hijyen kuralları çok sıkı denetlenirken, 24 saat çamaşırhane hizmeti veriliyor.

Kesintisiz ve ücretsiz iletişim imkanı

Güvenlik güçlerinin aileleri ve sevdikleriyle sağlıklı iletişim kurabilmeleri için bölgede seyyar baz istasyonu kurulurken, ücretsiz internet ve iletişim imkanı sunuluyor.

Dinlenmeleri sırasında sessizliğe özel önem verilen koğuşların bulunduğu alanda güvenlik güçleri sevdikleriyle 24 saat iletişim kurabiliyor, boş vakitlerinde halı sahada maç yapıyor, spor imkanlarından yararlanıyor.

200 kişilik ekip 24 saat çalışıyor

Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugay Komutanlığında görevli Jandarma İkmal Yüzbaşı Sefer Ertem, operasyonda görevli güvenlik güçlerinin tüm ihtiyaçlarının kesintisiz ve titizlikle karşılandığını belirterek, bu kapsamda 200 kişilik ekibin lojistik hizmeti verdiğini söyledi.

Tam bir koordinasyon ve titizlikle çalıştıklarını ifade eden Ertem, "Komutanlarımızın talimatları doğrultusunda operasyona katılan silah arkadaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını anında çözüyor, onların talepleri doğrultusunda hizmet veriyoruz. İstekleri doğrultusunda yemek listeleri oluşturuluyor, rahat dinlenmeleri için her türlü ayrıntı düşünülüyor. Üç noktada hazırlanan sıcak yemekler 15 ayrı noktada aynı anda servis ediliyor. Aileleriyle sağlıklı iletişim kurmaları ve morallerinin yüksek olması çok önemli." ifadelerini kullandı.

Güvenlik güçlerinin moralleri yüksek

Operasyona katılan Uzman Çavuş O.Y, konaklama bölgelerinde tüm imkanlara sahip olduklarını söyledi.

"Rahatlığımız için hür türlü ayrıntı düşünülmüş. Hiçbir sıkıntımız yok. Ailelerimiz bizleri merak etmesin. Operasyonlardan genellikle gece saatlerinde dönüyor, duş alıp, yemek yiyoruz, dinleniyoruz." diyen O.Y, ertesi gün spor yapıp, sevdikleriyle sohbet ettiklerini vurguladı.

Üç öğün düzenli yemek çıktığını ifade eden O.Y, tek isteklerinin görevlerini en iyi şekilde tamamlamak olduğunu anlattı.

O.Y, "Türk milletinin duaları sayesinde buradayız. İnşallah görevimizi başarıyla bitirip, evimize döneceğiz." dedi.

Uzman Çavuş R.A da moral motivasyonlarının çok yüksek olduğuna işaret ederek, yaklaşık bir aydır operasyonda görev aldığını ve hiçbir sıkıntı yaşamadığını belirtti.

Komutanların kendileri için tüm imkanları oluşturduğunu anlatan R.A, yemeklerin çok lezzetli olduğunu ayrıca Türkiye'nin dört bir yanından kadınlar tarafından hazırlanan yemeklerin de kendilerine ulaştığını dile getirdi.

R.A, herkese teşekkür ederek, görevlerini en iyi şekilde tamamlayıp evlerine döneceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Çifci 14 Mart Şırnak Politika Güncel Haberler

title