Haberler

İstanbul'daki Operasyonda Yaralanan Dilek Nasıl Vuruldu

Güncelleme:

İstanbul'da düzenlenen şafak operasyonunda Dilek D. evinde vurularak ağır yaralandı. Anne, "Kızım polise 'galoş giyin' deyince tartışma çıktı. Silah sesi duydum ve kızım yere yığıldı" dedi.

İstanbul'da dün polisin, terör örgütü DHKP-C'ye yönelik 16 adrese düzenlediği şafak operasyonunda 24 yaşındaki Dilek D. evinde vurularak ağır yaralandı. Annesi Aysel D. "Polisler eve ayakkabı ile girdi. Kızım da 'galoş giyin, sonra girin' deyince tartışma çıktı. Silah sesi duydum ve kızım yere yığıldı. Oğlum ve ben polise yumruk attık. Sonra hastaneye getirdik kızımı. Benim kızım canlı bomba değil. Canlı bomba olsa evde mi yatar. Neden vurdular?" dedi.

POLİS AÇIKLAMA YAPMADI ANCAK...

Polis, Dilek D.'nin vurulmasıyla ilgili açıklama yapmadı, ancak operasyonun Amerikan Başkonsolosluğu'na saldırıdaki ikinci kadını bulmaya yönelik olduğu öğrenildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre ise Dilek D., ev sakinlerinden birinin polisin silahına sarılıp tetiğe basması sonucu yaralandı. Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Günay Dağ, polisin başka evleri de basarak kadın canlı bomba aradığını, Dilek D.'nin canlı bomba olmadığını söyledi.

Dilek D.'nin babası Metin D. de şunları söyledi: "Evimize 4 polis ayakkabılarıyla girdi. Kızımı vuran polise 'galoş giyin' dedik. Onlar da 'giymeyiz' dediler. Sonra silahı bize doğrulttu. Bir anda kızımı vurdular. Kızımı öldü zannettim. Polisler panikleyip dışarı kaçmaya başladılar. Evde kesinlikle bir çatışma olmadı. Kızımız vurulduktan sonra polislerle itiş kakış yaşadık. Benim beş tane çocuğum var. Dilek benim tek kızım. Umarım sağlığına kavuşur."

DURUMU CİDDİ

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin Sarıyer'de düzenlediği terör operasyonu sırasında yaralanan Dilek D. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Tedavisi devam eden D.'nin durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Akşam saatlerinde yaklaşık 10 dakika kalbi duran D.'nin doktorlar tarafından tekrar hayata döndürüldüğü, durumunun kritik olduğu ve yoğun bakıma alındığı öğrenildi.

CHP MİLLETVEKİLLERİ HASTANEYİ ZİYARET ETTİ

Dilek D.'nin son durumunu öğrenmek için hastaneye gelen CHP İstanbul milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Ali Şeker ve Eren Erdem, D.'nin sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. Hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu ,"Armutlu mahallesinde polisin bir araması sırasında genç bir kız polis kurşunuyla çok ağır yaralanmış. Şu an hayati tehlikesi devam etmekte. Biz Dilek D.'nin yakınları ve görgü tanıklarıyla konuştuk. Bizim öğrendiğimiz polis bir arama için geliyor. Aramada bir zorluk çıkarılmıyor. Polis içeriye giriyor. Sadece içeriye girerken ayaklarınıza galoş giyin giymeyin tartışması çıkıyor ve o sırada polisin silahından çıkan bir kurşunla Şişli'de mağazada çalışan bir emekçi kadın hiçbir siyasal sabıkası yok hiçbir siyasal suçu yok velev ki olsa dahi şu an ağır yaralı biçimde ki az önce kalbi durdu kalbi tekrar çalıştırılmış." dedi.

"8 ÜNİTE KAN VERİLMİŞ"

CHP İstanbul milletvekilli Ali Şeker ise," Bir silah patlıyor genç bir kız komada. On dakika kadar kalbi durduktan sonra tekrar çalıştırılarak şu anda takip ediliyor. Kritik durumda yoğun bakımda. Ağır bir yaralanma sebebi yakın mesafeden kurşunun kaburganın hemen altından girip sağ taraftan kürek kemiğinin altından çıkması neticesinde orada bir ağır yaralanma geçiriyor hem akciğerde hem de damarlarda. Sekiz ünite kan verilmiş hastaya. Sabahtan bu yana kalp durmasından dolayı oksijensiz kaldığı bir dönem var. İnşallah sağlığına kavuşur." şeklinde konuştu.

Dilek D.'nin ağabeyi Emrah D., "Biz her zaman bir kavga içersindeyiz. Doğduk büyüme kavgası, büyüdük ekmek kavgası, bugüne geldik yaşam kavgası veriyoruz. Kız kardeşimi biliyorum ki umudu elindedir. Bizi bırakmayacaktır. Elindeki umudu avucumuzda bırakıp hiç bir yere gitmeyecektir. Elimizi tutup birlikte özgür günlere demokratik günlere birlikte yürüyeceğiz" dedi.

Bu arada hastane içerisinde ve çevresinde olası bir olumsuzluğa karşı polis ekipleri hazır bekletildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Anadolu Ajansı Aykut Erdoğdu Günay Dağ İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (65)

chp dhkpc pkk aynı mı:

Chp sen Atatürk partisi isen bizim vay halimize nerde bir terör yanlısı bir şey var ordasiniz.İnadına AKP lan....

26
23
yanıtYanıtla
Edirne:

Polise galos giy demis , polisi yumruklamis. Polis hepinizi niye vurmamis

31
13
yanıtYanıtla
antep:

onu bunu bilmem kanunlara saygılı olacaksın polis her önüne gelenin evine operasyon yapmaz medya neyin peşinde olduğu aşikar tam tersi olsa polis yaralansa umrunda olmuyan satılmış medya var memlekette

32
11
yanıtYanıtla
gölge Mobil-ANDROID:

chp=dhkp-c pkk bunu bilmiyen varmı acaba.

28
15
yanıtYanıtla
kızıl elma Mobil-ANDROID:

ulan polis kadar başınıza taş düşsün be yeter artık bırakın adamların yakasını lanet herifler

30
11
yanıtYanıtla
ulkucu Mobil-ANDROID:

ulan ne salak adamlarsiniz bide buna inananlar var demi icinizde lan hangi cagda yasyrz galos giy dedi diye adam mi vurulur gece 4 te masum birinin evinde devletin ne isi var bide utanmadan polise yumruk attik diyo

34
7
yanıtYanıtla
antep:

polis kurşunu diye başlık atan da art niyet ararım Allah hepinizi bildiği yapsın satılmış medya

34
4
yanıtYanıtla
DERBEDER:

KURBAN OLUN LAN POLİSE POLİS HER EVE OPARASYON YAPMAZ ÖNCEDEN KEŞİF YAPMADAN ARAMA YAPACAKSA ACACAKSIN KAPINI OKADAR TERÖRSTİN MAFYANIN ÖRGÜTLERİN GÜCÜ POLİSE YETİYOR ETEKLİLERİN İLLET VEKİLİ TOKATLAR DÖVERLER SÖVERLER ŞEHİT EDERLER ETEK GİYEREK ANKARADA ÜZERLERİNİ ARATMAZ ALANA ALMAZLARR EEE POLİS SUÇLU OLUR KESİP ATTIGI TIRNAKLARINA KURBAN OLUN

25
12
yanıtYanıtla
benMobil-ANDROID:

evt ben ordaydım bu kız polişere ateş etti ve çatışma çıktı..

21
14
yanıtYanıtla
akşemsettin:

tabi canım diğer bombacı kızlara sahip çıktıkları gibi sahip çıksınlar medyada dahil yarın kız biyerde kendini patlatınca ortalığı karıştıranlar ağzını açar hiçbirşey olmamış gibi bakar. . DİĞER CANLI BOMBALARADA SAHİP ÇIKMIŞLARDI BÖYLE. . . BIRAKIN POLİS İŞİNİ YAPSIN. . .

31
3
yanıtYanıtla
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title