Haberler

    Opec'in Üretim Kararı Petrol Fiyatlarını Artırdı

    OPEC üyeleri, son iki yıldır petrol fiyatlarının rekor düzeyde gerilemesine neden olan üretim düzeyini dondurmak konusunda Suudi Arabistan ile İran arasındaki anlaşmazlığın giderilmesiyle uzlaşmaya vardılar.

    OPEC üyeleri, son iki yıldır petrol fiyatlarının rekor düzeyde gerilemesine neden olan üretim düzeyini dondurmak konusunda Suudi Arabistan ile İran arasındaki anlaşmazlığın giderilmesiyle uzlaşmaya vardılar.

    Buna göre OPEC üyeleri ham petrol üretimlerini günlük 700 bin ila 800 bin varil azaltarak 32 buçuk milyona indirmeyi planlıyor.

    2008 küresel krizinden bu yana ilk kez yapılan bu ön anlaşmanın Kasım ayında Avusturya'da yapılacak OPEC toplantısında resmileşmesi bekleniyor.

    Katar Enerji Bakanı Muhammed Bin Salah Al Sada, Cezayir'deki gayriresmi OPEC toplantısında saatler süren görüşmelerin sonunda varılan anlaşma kapsamında, OPEC üyesi olmayan kritik konumdaki üretici ülkelerin de ortak sorumluluklar alarak sürecin hızlandırılması gerektiğini söyledi.

    OPEC'teki bu gelişme üzerine brent tipi ham petrolün varil fiyatı gün içinde 49 Dolar'ın üzerine kadar çıktı. Avrupa petrol ve doğal gaz endeksi 5 puan, Avrupa'nın gösterge endeksi Stoxx Europe 600 ise 3 puana yakın yükseldi.

    Ancak anlaşmanın uygulanmasına ilişkin piyasa uzmanlarının dikkat çektiği sorular da var.

    Richard Hunter: Wilson King Yatırım Yönetimi: "Bu üretim kesintileri konusunda bazı soru işaretleri var. Mesela, geçmişteki verilere göre mi bir düzenleme yapılacak? ve bunun da ötesinde başka bir merak konusu da OPEC üyesi olmayan ülkeler. Başta Rusya olmak üzere bu ülkeler de sürece dahil olacak mı?"

    OPEC üyelerinin anlaşmasıyla, Amerika Birleşik Devletleri'nde de ham petrol fiyatı varil başına 8 Eylül'den bu yana görülen en yüksek artışla yüzde 5yükselerek 47 Dolar seviyesinde hareketlendi.

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 29 Eylül 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Suudi Arabistan Avusturya İran Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title