Haberler

Op.dr. Yağmur'dan İlginç Tüp Bebek Açıklaması

Op. Dr. Erbil Yağmur, rahmin bebeği ne zaman kabul edeceğine kendinin karar verdiğini belirterek, tüp bebek tedavisi konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Tüp bebekte iyi kaliteli embriyolar transfer edilmesine rağmen gebe kalamayan kadınların dörtte birinde rahmin embriyoyu tutma zamanı bilinene göre daha geç ya da daha erken olabildiğine dikkat çeken Bahçeci Sağlık Grubu doktorlarından Op. Dr. Erbil Yağmur,

Türkiye'de ilk defa kendilerinin uyguladığı ERA testi ile rahmin tutucu olduğu zamanın belirlendiğini söyledi. Bu yöntemin özellikle birkaç kez iyi kaliteli embriyoların transferine rağmen gebelik oluşmamış kadınlara yapılması gerektiğini belirten Yağmur, "Bu test sonucunda uygun günde transfer yapıldığında yüksek oranda gebelik elde ediliyor. Kendi hastalarımda da bu testin yol gösterici olduğunu söyleyebilirim. Sadece bu teste borçlu olduğumuz birçok gebelik oluştu" diye konuştu.

Dondurulmuş embriyoların çözdürülüp rahim içine yerleştirilmesi konusunda da büyük başarı kaydedildiğini söyleyen Op. Dr. Erbil Yağmur, şunları söyledi: "Bu yöntemi uygulayabilmek için temel şart, çok iyi bir laboratuvara sahip olmak. Öyle ki embriyolar dondurma -çözdürme- işlemi sırasında zarar görmemeli. Bunu yaptığımızda taze embriyo transferine göre yaklaşık %15 oranında daha fazla gebelik elde ediyoruz" dedi.

Türkiye Tüp Bebek Konusunda Önemli Başarıları Olan Bir Ülke

Türkiye'nin tüp bebek tedavileri konusunda dünyada önemli bir konumda olduğunu anlatan Op. Dr. Erbil Yağmur, şunları söyledi:

"Ülkemizde infertilite tedavilerini dünya standartlarında uygulayan merkezler var. Ayrıca geçmişe kıyasla tedaviler daha ucuz ve daha başarılı sonuç veriyor. İnternet ve medya ile bilgilenen insanlar da umutsuzluğa kapılmak yerine tedavi arayışına geçip bu merkezlere daha fazla başvuruda bulunuyor. Ancak tüp bebek konusunda aileler öncelikle merkez ve doktor seçimini iyi yapsınlar. Başlamadan önce birkaç doktordan fikir almanın bir sakıncası yok. Başarı oranları yüksek, yıllardır sistemi oturmuş bir merkez ve başarılı, tecrübeli ve dillerinden anlayan bir doktor seçmeliler. Tedavi süreci çiftler için yoğun stres kaynağıdır. Bu durumda çift en büyük desteğini doktordan alır. Bir de en ucuz ve eve en yakın merkez en doğru merkez olmayabilir." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Erbil Bebek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title