Haberler

Op. Dr. Öztürk: "Gilaburunun İçerisinde Böbrek Taşı Düşüren Madde Yok"

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Emin Öztürk, gilaburu meyvesinin içerisinde böbrek taşını düşüren bir madde olmadığını söyledi.

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Emin Öztürk, gilaburu meyvesinin içerisinde böbrek taşını düşüren bir madde olmadığını söyledi.

Özel bir hastanenin Üroloji Uzmanı Op. Dr. Emin Öztürk, böbrek taşı hastalığına yakalanmamak için nasıl beslenilmesi gerektiğine dair önerilerde bulundu. Kayseri ve çevresinde yetişen gilaburu meyvesinin içinde, böbrek taşlarını düşüren bir madde olduğuna dair inanışın yanlış olduğunu belirten Op.Dr. Emin Öztürk, meyvenin, içeriğindeki bir maddeden dolayı değil, ekşimtrak tadından dolayı kişiyi fazla su içmeye yönelttiği için böbrek taşı düşürmeye yardımcı olduğunu ifade etti. Op. Dr. Emin Öztürk, "Dolayısıyla içeriğindeki bir maddeden dolayı değil, sıvı alımını artırdığı için gilaburu taşı vücuttan atıyor. İçmelere dair de aynı inanış var. İçmeler de gilaburu gibi içeriğindeki herhangi bir maddeden dolayı değil, kişiyi çok su alımına yönelttiği için taşın vücuttan uzaklaştırılmasını kolaylaştırıyor" diye konuştu.

HER GÜN PORTAKAL SUYU BÖBREK TAŞI NEDENİ

C vitamininin fazla alınmasının da taş oluşumunu artırdığına dikkat çeken Üroloji Uzmanı Op. Dr. Emin Öztürk, "Bir kişinin günlük yediği 1 ya da 2 portakal taş oluşumuna neden olmaz hatta taş oluşumunu azaltır ama bir poşet mandalinayı bir oturuşta bitirmek taş oluşumunu artırır. Haftada bir gün içilen bir bardak limonata taş oluşumuna neden olmaz ama kişi her gün alışkanlık haline getirip portakal suyu içerse bu, taş oluşumunu artırır. Ispanak gibi C vitamini açısından zengin besinlerin haftada 3 ya da 4 kez tüketilmesi de taş oluşumunu artırır" diye konuştu. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title