Haberler

Onunla Uçmak Cesaret İster

FETHİYE'de 9 yıldır yamaç paraşütü pilotluğu yapan 31 yaşındaki Hikmet Feridun Keleş, gökyüzünde tatilcilere korku ve adrenalin dolu anlar yaşatıyor. Keleş'in paraşüt kamerasına kaydettiği çığlıklar, korku filmlerini aratmıyor.

Ölüdeniz Mahallesi'ndeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ, her yıl binlerce yerli ve yabancı tatilciye kuşlarla birlikte gökyüzünde süzülme imkanı sağlıyor. 1965 rakımlı Babadağ'ın zirvesinden pilotlar eşliğinde havalanan tatilciler, uçma ve muhteşem manzaralar izlemenin keyfini yaşıyor. Adrenalin tutkunlarının vazgeçilmezi yamaç paraşütü, yükseklik korkusuna yenik düşenleri zor durumda bırakıyor. Tatilcilerin çığlık atarken paraşüt kamerasına yansıyan görüntüleri, özellikle sosyal medyada büyük ilgi görüyor. Ancak tatilcilerin korkuları kadar, yamaç paraşütü pilotunun keskin manevraları ve akrobatik dönüşleri bu görüntülerin oluşmasında önemli rol oynuyor.

"ONUNLA UÇMAK CESARET İSTER"

Babadağ'da paraşütte korkudan söz edilince akla, yamaç paraşütü pilotu Hikmet Feridun Keleş geliyor. Herkes onu 2011 yılında 'Mithat' isimli tatilciyi 1500 metre yüksekliğe çıkarırken kaydettiği görüntülerle tatilciyi internet fenomenine dönüştürdü. 9 yıldan bu yana Ölüdeniz'de yamaç paraşütü pilotluğu yapan Keleş, akrobatik dönüşleri ve keskin manevraları ile tatilcilere 'Onunla uçmak cesaret ister' dedirtiyor.

KORKU DOLU ANLAR PARAŞÜT KAMERASINDA

Keleş'in paraşüt kamerasına yansıyan görüntülerde, yerli ve yabancı tatilcilerin Ölüdeniz semalarında yankılanan çığlıkları dikkati çekiyor. Manevralar sırasında korkuları yüzüne yansıyan tatilciler, paraşüte sımsıkı sarılarak genellikle Keleş'i durması için ikna etmeye çalışıyor. Bu anlarda keskin dönüşlerle hızla alçalan ve düşme hissi yaratan Keleş, tatilcilerin adrenalinini zirveye çıkarıyor.

"TATİLCİLERİN ONAYI ÜZERİNE YAPIYORUZ"

2009 yılında tatil için geldiği Fethiye'de yamaç paraşütüyle tanıştığını ve daha sonra eğitim alarak pilotluğa başladığını belirten Keleş, uçmanın tutku haline geldiğini söyledi. Paraşütle atlayan tatilcilerin kalkıştan itibaren heyecan yaşamaya başladığını anlatan Keleş, keskin manevra ve akrobatik dönüşlerin tatilcilerin onayı üzerine yapıldığını kaydetti. Korku ve heyecan isteyen tatilcilerin kendisini özel olarak aradığını anlatan Keleş, şöyle dedi:

"Görüntülere korkulu anlar yansıyor. Ancak uçuşumuzun tamamı böyle değil. Kalkış sırasında 'akrobasi ve adrenalin ister misiniz?' diye soruyorum. Onaylayan yolcularımızla bu hareketleri yapıyoruz. Korkulu anlar var. Ancak uçan tüm yolcularımız tekrar uçmak istiyor. İndikten sonra konuştuğum tatilciler, aslında yaşananların basit olduğunu ve tekrar yapabileceğini anlatıyor. Görüntülere yansıyan şeyler korkudan öte keyif anı. Adrenalin tüm vücuda yayılıyor. Bundan şikayet eden hiç yolcum olmadı. Ancak bazen mide bulantısı oluyor. Bu anlarda hareketi hemen kesiyorum ve her şey normale dönüyor."

"BEN DE ÇOK HEYECANLANIYORUM"

Akrobatik hareketler sırasında yolcuları ile birlikte heyecanlandığını sözlerine ekleyen Keleş, "Ben de çok heyecanlanıyorum. Ancak artık defalarca tekrarladığım için alıştım. Havada heyecanını dışarı veren tatilcilerimizle çok eğlenceli görüntüler çektik. Mithat Ağabey'de de böyle olmuştu. Güvenliği öne plana alarak uçuyoruz. Benimle uçmak isteyen tatilcilerimizi bekliyorum" dedi.

- Fethiyemuğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ölüdeniz Babadağ Fethiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title