Haberler

    Onu da Parçaladılar!

    Her yeni cihazı parça parça eden iFixit sitesinin ameliyat masasında, 30 yıllık bir efsane vardı!

    Orijinal ismiyle Apple Macintosh, diğer bir ismiyle Macintosh 128K tam 30 yılı geride bırakmış durumda. Piyasaya çıkan hemen hemen tüm cihazları parça parça eden ve içerisindekileri açıklayan iFixit sitesi de, 30. yıl dönümünde, bu efsane cihazı amelşyat masasına yatırdı ve yakın tarihe ufak bir gezinti yapmamızı sağladı...

    8 MHz Motorola 68000 işlemci, 128 KB DRAM ve dahili sabit diski olmayan bir sistemden söz ediyoruz... Belki bilmeyenler vardır; döneminde kullanılan 3.5 inç 400KB'lık disketler işte o eksik sabit diskin yerini tutuyorlardı. Herkesin bir dönem gözlerini diktiği monitörse 9 inç ebatında CRT bir cihazdı. 512 X 342 (72 dpi) çözünürlük sunan monitör, tamamen siyah beyazdı. Grafik destekli ve kullanıcı arabirimi sunan ilk Macintosh 128K'nın satış fiyatı 2.495 dolardı ki bu fiyat günümüzde tam tamına 5.594 dolara tekabül ediyor.

    Pek tabi fiyat etiketi toplu fareyi ve o ağır klavyeyi de içeriyordu. Tamir esnasında kolaylık sağlaması için her birisi klavyeye tek tek monte edilmiş olan tuşları ile günümüzdeki birçok klavyeden sağlam olmasıysa hayli manidar.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Apple Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title