Haberler

"Onların Da Canı Var." Dediler

Güncelleme:

Gazlıgöl Fatih Yaz Kuran Kursu öğrencileri, bir yıl önce belediye tarafından yol kenarlarına dikilen fidanlara sahip çıktı.

Şu günlerde havaların sıcak geçmesi sebebiyle ağaçların da bir canının olduğunu düşünen kurs öğrencileri çınar ağaçlarına su verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan kurs görevlisi Mehmet Pehlivan: "İslâmiyet şefkat dinidir. İslâm peygamberi Hazret-i Muhammed (asm) âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. İslâm Dininin canlılara şefkati, merhameti ve hizmeti el üstünde tutması ve teşvik etmesi, Allah'ın birer sanat eseri olan canlıların başıboş olmadıklarını, tesadüf oyuncağı olmadıklarını, kıymetsiz bulunmadıklarını ve Hâlık Teâlâ'nın her bir can ve yürek sahibine birinci derecede ehemmiyet verdiğinin birer tescilidir. Bir ağaç veya fidan bir canlıdır. Onun hayatı toprağa kavuştuğu anda başlar. Ona duyulan merhamet ve ona yapılan sıla, onu toprakla buluşturmaktır. Can çekişen bir balık için deniz ne ise, havasız bir ortamda ölüme terk edilen insan için temiz hava ne ise, ağaç için toprak da odur. Ağaçlar toprak ve suyla buluşunca hayat bulurlar, toprakla birleşince gülümserler, toprakla buluşunca Sânî-i Kerimlerini bir başka tesbih ve tazim ederler, Allah'ı zikrederler, toprak ve suyla buluşunca çiçek açarlar ve meyveye dururlar. Kurs öğrencilerimizin, oksijen kaynağımız olan ağaçlarımıza böyle güzel bir hassasiyet girişiminde bulundukları için kendilerine teşekkür ediyorum." Dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Pehlivan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title