Haberler

Onlar İçin En Büyük Hediye "Anne" Sözcüğünü Duyabilmek

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Merkezden detaylar Anne ve otizmli çocukların görüntüsü Hanife Çelik'in konuşması Süheyla Aktaş'ın konuşması Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi Osman Özcan'ın konuşması Detaylar Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi Üyesi Bektaş: "Türkiye 2016 yılını biraz zorluklarla geçirecek ama sonuçta turizmde altıncı sırada olan dünya lideri ülkelerden birisi. Yeni bir turizm hamlesiyle Türk turizminin önünün açılacağına inanıyorum" LEVENT KİŞİ - Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi Üyesi Ayhan Bektaş, turizmde lider ülkelerden birisi olan Türkiye'nin, yaşanan olumsuzluklara rağmen yapılacak yeni bir turizm hamlesiyle önünün açılacağını belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Merkezden detaylar

Anne ve otizmli çocukların görüntüsü

Hanife Çelik'in konuşması

Süheyla Aktaş'ın konuşması

Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi Osman Özcan'ın konuşması

Detaylar Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi Üyesi Bektaş:

"Türkiye 2016 yılını biraz zorluklarla geçirecek ama sonuçta turizmde altıncı sırada olan dünya lideri ülkelerden birisi. Yeni bir turizm hamlesiyle Türk turizminin önünün açılacağına inanıyorum"

LEVENT KİŞİ - Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi Üyesi Ayhan Bektaş, turizmde lider ülkelerden birisi olan Türkiye'nin, yaşanan olumsuzluklara rağmen yapılacak yeni bir turizm hamlesiyle önünün açılacağını belirtti.

Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, coğrafi etkilerin Türkiye'ye tesir ettiği bir sürecin yaşandığına işaret ederek, 2016 yılının turizm açısından zor bir yıl olacağını söyledi.

Rezervasyonlarda "son dakika" satışlarının ağırlık kazandığına dikkati çeken Bektaş, "Yani tüketicinin son ana kadar tercihini geciktireceği bir süreç var. Önümüzdeki günlerde Avrupa'da satışlar hızlanacak ve artacak. Ancak geçen yıla göre bir kayıp olacağını bilmek lazım. Bu sadece çevresel ve konjonktürel bir durum değil. Dünya turizminde son 4-5 yıldır ekonomik anlamda süregelen bir daralma var. Özellikle de Akdeniz coğrafyasında." dedi.

Meseleye sadece Rusya pazarının kapanması veya konjonktürel olarak bakmamak gerektiğini ifade eden Bektaş, "Türkiye 2016 yılını biraz zorluklarla geçirecek ama sonuçta turizmde altıncı sırada olan dünya lideri ülkelerden birisi. Yeni bir turizm hamlesiyle Türk turizminin önünün açılacağına inanıyorum." diye konuştu.

Antalya için hükümetin bazı çalışmaları olduğuna değinen Bektaş, Körfez ülkelerine yoğunlaşmak ve yeni pazarlar için birtakım hamlelerin yapılması çalışmalarının 2023 vizyonu için avantajlar sağlayacağının altını çizdi.

"Vize muafiyeti turizme pozitif etki yapacak"

Bektaş, Türk vatandaşlarına Avrupa Birliği ülkelerinde vize muafiyeti getirilmesinin turizme pozitif etkilerinin olacağını vurguladı.

Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi içinde de bu konuyu sürekli gündeme getirdiklerini anlatan Bektaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vize uygulaması seyahat özgürlüğüne aykırı. Vizelerin kaldırılması ekonominin ve endüstrinin önünün açılması anlamında da çok önemli bir kriter. Türk turistin yurt dışına çıkması, serbest dolaşım anlamında bir artının olması gibi birçok katkıyı arkasında getirecektir. Örneğin Çinliler, Schengen vizesiyle Avrupa'ya girdiğinde oradan İngiltere vizesi olmadığı için Britanya Adası'na geçemiyor. İngiltere bu konuyu şöyle çözüyor, Fransa ile yaptığı özel bir anlaşmayla Çinli turistlerin Fransa üzerinden Schengen ile İngiltere'ye geçmesi hakkını verecekler. Bu gibi girişimler çok önemli. Türkiye içinde de artı getireceğine inanıyorum."

"Çin lider ülke olacak"

Çin'in gelecek 10 yıl içinde dünyada turizm lideri olacağına kesin gözüyle bakıldığına dikkati çeken Bektaş, bu ülkenin yaptığı yatırımlar ve altyapısıyla bunu bir strateji içinde gerçekleştirdiğini bildirdi.

Çin'de 100 yeni havalimanının 90 kilometrelik bir uzaklıkla inşa edildiğini kaydeden Bektaş, "Bu sayede Çin'in 100 şehrine turistler 90 dakikada ulaşabilecek. Yatırım sıralamasına bakıldığında ABD'de de ikinci bir turizm hamlesi başlattı. Rusya ve Almanya'nın da önemli yatırımları var. Dolayısıyla önümüzdeki süreç, turizm açısından agresif olacak. Turizm endüstrisi dünya ekonomisi içinde yüzde 10'luk bir paya sahip. Bu sektörde oyuncu olan bütün ülkeler bu pastadan daha fazla pay alabilme mücadelesi veriyor. Yarın İran ve Türk Cumhuriyetleri içinden de yeni rakipler olacak. Bunlara hazır olmak lazım." dedi.

Terör saldırılarının turizme etkilerine de değinen Bektaş, bu gibi olayların yaşandığı Tunus ve Mısır'dan elde edilen verilere göre bu olumsuzlukların turizm açısından getirdiği tahribatın giderilmesi için yaklaşık bir yıllık süre gerektiğini kaydetti.

Bektaş, "Bana göre 2017'den sonra Türk turizmi toparlanmaya başlar. Yani yaklaşık 1,5 yıl dikkat etmemiz gereken bir opsiyonda olduğumuzu söyleyebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Özcan Türkiye Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title