Haberler

Onlar Artık Bizden Biri

Gediz Üniversitesi’nin 74 ülkeden öğrencileri, Türkiye sevdalısı oldu.

Gediz Üniversitesi'nin 74 ülkeden öğrencileri, Türkiye sevdalısı oldu. Türkçe konuşan, Türk yemeklerine bayılan ve Türk kültürünü tanımaya çalışan öğrenciler, kına gecesinden damat tıraşına kadar geleneksel Türk düğününü de canlandırdılar.

Kimi Güney Kore'den kimi Brezilya'dan, kimi Hollanda'dan kimi Güney Afrika'dan gelen öğrenciler Gediz Üniversitesi'ni tercih etti. Konuştukları dil, pasaportlarını taşıdıkları ülke farklı; onları buluşturan ortak nokta ise Gediz Üniversitesi. 74 ülkeden gençler, İzmir Seyrek'teki kampüste 4 yıllık lisans eğitimi alıyor. Büyük bölümü ilk senelerinden itibaren bizden Türkçe öğreniyor, Türk yemeklerine bayılıyor. Türk kültürünü yakından tanımaları için de çeşitli etkinlikler gerçekleştiren öğrenciler, en son Türk düğününü canlandırdılar. Geleneksel kıyafetler giyen öğrenciler, kına gecesinden damat tıraşına kadar bir Türk düğünü nasıl olur başarıyla uyguladılar. Davul ve zurna eşliğinde Harmandalı, Zeybek, Damat Oyunu oynayan Gedizli öğrencileri hocaları ve Türk yaşıtları da yalnız bırakmadı, alkışlarıyla destekledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gediz Üniversitesi Güney Kore Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title