Haberler

Önemli Olan Yaşatmaktır"

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: "Önemli olan yaşatmaktır, yapmaktır.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, çözüm sürecine ilişkin  "Önemli olan yaşatmaktır, yapmaktır. Kavga etmek çok kolaydır. Eğer bu çözüm süreci, bu kardeşlik, birlik, beraberlik süreci bir insanımızın dahi burnunun kanamaması, hayatının kurtarılmasına vesile oluyorsa bundan daha erdemli iş yoktur" dedi.

Yıldırım, Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) İzmir 1 No'lu Şubesi'nin Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada öğretmenlerin, bireyleri geleceğe hazırlayan, insanın ufkunu, dünyasını şekillendiren en büyük varlık olduğunu belirtti.

Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için 12 yıldır canla başla çalıştıklarını, kıt kaynaklara rağmen en büyük payın eğitime ayrıldığını, öğretmen sayısının 850 bine çıkarıldığını anlatan Yıldırım, neredeyse Cumhuriyet tarihinde yapılan derslik kadarını ülkeye kazandırdıklarını dile getirdi.

Güzel okullar yapmakla işin bitmediğini, işin ruhuna da bakmanın gerektiğini ifade eden Yıldırım, "O okullarda okuyan, büyük Türkiye hayalini kuran gençlerimizin en iyi şekilde yetiştirilmesi elbette sizin elinizde" dedi.

Ortaokulda iken öğretmen olmak istediğini ancak o dönemki müdürlerinin sınava giriş belgesini yırtarak buna müsaade etmediğini anlatan Yıldırım, "Bizim oradaki güzergahımızı değiştirdi. O sınava gidemediğim için günlerce ağladığımı hatırlıyorum. Öğretmenin insan hayatında ne kadar etkili olduğunu, kararlarınızı vermede çok büyük yeri olduğunu ifade etmek adına söyledim. Sizler için ne kadar çok şey yapsak azdır. Beklentilerinizin olduğunu biliyoruz. İnşallah imkanlarımız artarken aynı şeklide sizlerin imkanlarını da artırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

-Çözüm süreci

İnsana odaklı yönetim anlayışının yok olmasından dolayı dünyada barışın ve kardeşliğin kaybolduğunu, kişisel hırslar yüzünden milyonlarca masum insanın hayatını kaybettiğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Birleşmiş Milletler çatısı altında maalesef basiretli, dünya kardeşliğini, barışını yaşatacak bir liderlik anlayışı yok. Bugün dünyada lider sıkıntısı var. Kişisel hırsları uğruna Suriye'de, Mısır'da, Irak'ta, Ukrayna'da, Filistin'de yüz binlerce insan, küçük masum çocuklar, korunmasız kadınlar hayatını kaybetti. Bir insanı yaşatmak mı daha önemli yoksa bir süper gücün diğer süper güce 'ben senden daha güçlüyüm' demesi mi?

Biz ülkemizde bir birlik, kardeşlik sürecini yaşatmaya gayret ediyoruz. Bunu bazıları taviz olarak görebilir. Şahinleşmek işin kolay tarafıdır. Önemli olan yaşatmaktır, yapmaktır. Kavga etmek çok kolaydır. Eğer bu çözüm süreci, bu kardeşlik, birlik, beraberlik süreci bir insanımızın dahi burnunun kanamaması, hayatının kurtarılmasına vesile oluyorsa bundan daha erdemli iş yoktur. Böyle düşünüyoruz." - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Binali Yıldırım Ak Parti Türkiye İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title