Haberler

Önemli Bir Saldırı Engellendi"

Almanya’nın Hessen Eyaletinde saha karşı DEAŞ terör örgütüne yönelik şafak operasyonundan tutuklanan 36 yaşındaki Tunuslunun DEAŞ terör örgütü üst düzey yöneticilerinden olduğu bildirildi.

Almanya'nın Hessen Eyaletinde saha karşı DEAŞ terör örgütüne yönelik şafak operasyonundan tutuklanan 36 yaşındaki Tunuslunun DEAŞ terör örgütü üst düzey yöneticilerinden olduğu bildirildi.

Almanya'nın Hessen eyaletinde bin 100 polisin katıldığı şafak operasyonunda 54 yere baskın yapıldı. Frankfurt, Wiesbaden ve Offendach kentlerinde yapılan baskınlarda Tunuslu DEAŞ terör örgütü liderlerinden biri olduğu ifade edilen 36 yaşında bir zanlı yakalandı. Şafak baskının ardından Hessen eyaleti başkenti Wiesbaden'de basın toplantısı düzenleyen Frankfurt Başsavcısı Alexander Badle, düzenlenen operasyonla DEAŞ terör örgütünün Almanya'da yapacağı önemli bir saldırının engellenmiş olduğu söyledi. Yakalanan Tunuslunun 2015 yılından bu yana terör örgütü DEAŞ'a militan kazandırmak, örgüte maddi destek bulmak, yabancı savaşçı yetiştirmek görevlerini üstlendiğini kaydeden Başsavcı Badle, saldırı hazırlığı yaptığı, ülke genelinde önemli bir ağ oluşturduğu ve en tehlikeli zanlılardan biri olduğunu kaydetti. 36 yaşındaki zanlının Tunus'ta 2015 yılında düzenlenen müze saldırısının sorumlulardan birisi olarak arandığı bildirildi. 4 ay boyunca takip edilen öğüte bu sabah operasyon yapılarak darbe indirildiği vurgulandı.

Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth da bakanlık olarak teröre karşı mücadele verdiklerini, kimsenin toplumun huzurunu kaçırmasına müsaade etmeyeceklerini belirterek, DEAŞ'a karşı yapılan şafak operasyonunu bunun bir kanıtı olduğunu söyledi.

(Mehmet Koca / İHA) - HESSE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Wiesbaden Frankfurt Almanya Hessen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title