Haberler

Önder Üyelerinden Başkan Asya'ya Ziyaret

Önder İmam Hatipliler Derneği Muş Şube Başkanı Erkan Asya ve dernek üyeleri, 28 Şubat post modern darbenin yıldönümünde Belediye Başkanı Feyat Asya’yı ziyaret ettiler.

Önder İmam Hatipliler Derneği Muş Şube Başkanı Erkan Asya ve dernek üyeleri, 28 Şubat post modern darbenin yıldönümünde Belediye Başkanı Feyat Asya'yı ziyaret ettiler.

Başkan Asya'nın makamında ağırladığı dernek üyeleri, 28 Şubat döneminde mağdur edilen imam hatipliler olarak birlik mesajı verdiler. Önder İmam Hatipliler Derneği üyelerinden Merve Bahar, Başkan Asya'nın da 28 Şubat mağdurlarından olduğunu ve bu kapsamda kendisini ziyaret ettiklerini söyleyerek, o dönemde yaşananlar ile ilgili bir açıklama yaptı. 28 Şubat döneminde binlerce insanın zulüm gördüğünü dile getiren Bahar, "Bin yıl sürecek naraları ve kibriyle savunulan 28 Şubat darbesi, bütün darbelerin bileşkesi, tepe noktası, en karanlık, en acımasız, en hain cunta harekatıydı. 28 Şubat süreci bu ülkenin sayıları milyonları aşan insanının inandıkları değerler yüzünden sistemli bir şekilde psikolojik baskı altında tutulduğu, dışlandığı, ötekileştirildiği ve kazanılmış haklarının birçoğunun elinden alındığı karanlık bir dönemin adıdır. Yaşanılan karanlık süreçte kamudan sayısız insanlarımız irtica iddiaları ile işten atıldı, soruşturmaya maruz bırakıldı. İslami ve insani hassasiyetleri olan dernekler, vakıflar kapatıldı. İmam hatiplerin orta kısımlarına son verildi. Kat sayı uygulaması zulmü getirildi. Üniversitelerde, kamuda başörtüsü yasağı yeniden hortlatıldı. İkna odaları kuruldu. Binlerce üniversiteli genç kardeşlerimiz öğrenimini yarım bıraktı. Vakıf ve derneklerin mallarına el konuldu. O süreçle birlikte milletin özgür iradesine ipotek konuldu" dedi.

28 Şubat'ta tankların sadece Sincan sokaklarında yürümediğini, aynı zamanda bir neslin aydınlık yarınlarını ezdiğini ifade eden Bahar, "Ülkeyi maddi ve manevi olarak bir buhrana sürükleyen süreç, bir bakıma Anadolu insanının haksızlık karşısında uyanışına ve AK Parti'nin doğuşuna vesile oldu. Statükoyu arkasına alıp bin yıl sürecek denilen kirli planları, Elhamdülillah halkın kitlesel desteğiyle iktidara gelen AK Parti'nin başarılı politikalarıyla yıkıma giden süreç durduruldu ve yeniden yüzyıllık inşa süreci başladı. Zulümle başörtüleri ikna odalarında zorla açılanların ve 'muhtar bile olunmaz' denilen dünün mazlumları, hamdolsun AK Parti'nin dik duruşu sayesinde bugünün Cumhurbaşkanı, Başbakanı, hakimi, savcısı, rektörü, öğretmeni, ilimizde ise Şehr-i Emini oldular. Bu bağlamda biz bu gelenekten gelen belediye başkanımızın şahsında hükümetimize, AK Parti'ye teşekkür ediyoruz. Karanlık 28 Şubatların bir daha yaşanmaması için derhal darbe anayasası değiştirilmeli. Elbirliğiyle tüm sivil toplum kuruluşlarıyla beraber barış ve kardeşlik adına daha özgür ve demokratik bir Türkiye için toplumun tüm katmanlarını kapsayacak sivil bir anayasa yapılmasının gerekliliğini savunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Asya, imam hatip mezunu olmanın onurunu, şerefini hep yaşadıklarını ve buna layık olmaya çalıştıklarını söyledi. "Biz asla dünün mağdurları, bugünün zalimleri olmayacağız" diyen Asya, "Haksızlığa karşı hep bir mücadele içinde olduk. Dolayısıyla bizim herhangi bir mevki makama gelişimiz, bizi aslımızdan uzaklaştırmayacaktır. Bin yıl sürecek denilen safsatanın bu millete on yıl dayanmadığını hep birlikte gördük. Onun için bu nesil bu ülkenin geleceği için güçlü bir şekilde devam etmelidir. Asımın nesli denilen bu nesil onurlu ve şerefli bir nesildir. Diklenmeden dik duran bir nesildir. Biz bu nesilden gelmenin onurunu hep birlikte yaşadık. Biz hükümdarlığa değil, hizmetkarlığa aday olduk. Allah'ın izniyle bu tavrımız hep böyle devam edecektir" diye konuştu.

Sivil anayasanın bu ülkenin olmazsa olmazı olduğunu belirten Başkan Asya, "AK Parti, 28 Şubat gibi ceberut dönemlerin yaşanmaması için sivil bir anayasayı hayata geçirmenin gayreti içinde oldu. Halen bunu gerçekleştirmek için çaba sarf ediliyor. Herkese ve her kesime hitap edecek bir anayasaya ihtiyacımız var. Dolayısıyla sizlerin de desteği ile AK Parti'nin bunu da başaracağına inanıyoruz. Dün muhtar olamaz dedikleri Cumhurbaşkanımıza Allah uzun ömürler versin. Yine onun istikametinde devam eden Sayın Başbakanımıza, ekibine ve bu ülkenin derdi ile dertlenen bütün yöneticilere sıhhat diliyoruz. Bu duygularla ziyaretinizi çok önemsediğimi belirterek, sizlere şükranlarımı sunarım" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından dernek üyeleri ziyaret anısına Başkan Asya'ya çiçek takdim ettiler. Başkan Asya da kendilerine bir tablo hediye etti. Ziyaret, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Feyat Asya 28 Şubat AK Parti Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title