Haberler

Önder: Demirtaş'ın Evine Yapılan Baskından Önce Uyarıldık

Güncelleme:

HDP'li Önder, Demirtaş'ın evine yapılan polis baskınıyla ilgili, "Bunu ilk defa söylüyorum: Selahattin Bey'in evine polisin gitmesinden yaklaşık 2 hafta önce bize uyarı yapıldı" dedi.

7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarına hız veren HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Milliyet gazetesine çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Önder, "8 Haziran'da sürecin bırakılan yerden devam edip etmeyeceği" sorusuna "Hayır. Bıraktığımız yeri söylersek nasıl başlaması gerektiğini görmüş oluruz. Bıraktığımız yer şurasıydı; İzleme komisyonu ve bir hakikatleri araştırma komisyonu kurulacaktı. Hükümet bunun sözünü verdi. Bu konuda mutabık kaldık. Buna karşılık İzleme Komisyonun ilk toplantısında Öcalan silahsızlanma kongresi için tarih verecekti" yanıtını verdi.

"İZLEME KURULU İÇİN İSİM ÖNERDİM"

Önder, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın izleme kurullarını Vatan hainliği ile eş değer haline getirdiğini belirterek "Şimdi hangi akademisyen, hangi kanaat önderi bu komisyonda yer almaya cesaret edebilir? Bu yüzden Bülent Arınç, Cemil çiçek, Sadullah Ergin, Abdullah Gül gibi isimlerin izleme kurulunda yer alabileceğini önerdim. Ayrıca CHP'den Rıza Türmen, Faruk Loğoğlu, MHP'den Tunca Toskay olabilir" diye konuştu.

DİYANET'LE İLGİLİ TARTIŞMALAR

Önder, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e zırhlı Mercedes tahsis edilmesiyle ilgili olarak da "Ben sayın Mehmet Görmez'in vicdanına güvenmeyi tercih ederim. Çünkü dedi ki 'bana kabir oldu adeta bu Mercedes'. Şimdi kapısını açtığında içinde çıkabileceğin bir kabir ise zırhlısına girmeye ne gerek var?" ifadelerini kullandı.

"BUNU İLK DEFA SÖYLÜYORUM"

Önder, kendisine ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik tehditler konusunda "Emareler de var. Bunu ilk defa söylüyorum: Selahattin Bey'in evine polisin gitmesinden yaklaşık 2 hafta önce 'Selahattin Bey'in evi çok korunaksız, oraya bir şey düşünüyorlar' uyarısı bize yapıldı. Eve gidilmesi meselesinin klasik, basit bir mesele olduğuna kimse bizi inandıramaz. O polisler ve emniyet müdürü görevde ise kimse bize parazitli laflar etmesin" diye konuştu.

MERSİN VE ADANA'DAKİ SALDIRILAR

HDP'nin Adana ve Mersin'deki bürolarına yönelik bombalı saldırılarla ilgili de konuşan Önder, "Devletin de bu kadar muğlak perdeleme çabası var. Kimse kusura bakmasın, devletin söylediklerine itibar edilebilmek mümkün değil. Nerede bir perdeleme olduysa, faili devlet çıkmıştır" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Sırrı Süreyya Önder Önder Demirtaş Mehmet Görmez Milliyet Politika Haberler

500

Yorumlar (15)

AHISKALITÜRK:

MEYMENET YOK LAN SİZDE

10
15
yanıtYanıtla
ffffmobilWeb@haberler.com:

Devlet haini devletin söylediklerine itibar etmeyeceğizde terörist başının postacısının söylediklerine inanacağız seninde yatacak yerin olmayacak.

8
9
yanıtYanıtla
devranmobilWeb@haberler.com:

Hdp bir hayat bir sevda dir Türkiyenin başına gelecek en güzel şey dir

7
7
yanıtYanıtla
malatyalı:

yaw he he millet sizin ne olduğunuzu sizden iyi biliyor

3
9
yanıtYanıtla
61 TRABZONLU:

Vay be kendinizi istıhbarat şefi sandınız ulan yapan da sizden paralel bablarınızn yaparsa haber de gelir tabii. . . !!

5
7
yanıtYanıtla
EFE CAN:

BU HDP TOPTAN PARELIN VE ERMENILERIN USAGI OLMUS KESIN BARAJDA BOGULUR

5
7
yanıtYanıtla
bülen d:

bülent arınç: Kürtlere yapılan zulüm bana da yapılsaydı ben de daha çıkar mücadele ederdim. . . akp liler bu sözler pkk nin zulmün sonucu olduğunu ve meşru olduğunun başbakan yardımcısı bir zat tarafından itirafıdır. siz neyin kafasını yaşıyorsunuz.

6
1
yanıtYanıtla
Akbulut Mobil-IOS:

Vatan haininden başka birşey duysak şaşardım

1
6
yanıtYanıtla
RONAmobilWeb@haberler.com:

Hem saldirip hem kendileri yapti vatan haini terörist diyosunuz vuran siz kiran siz biz kendimizi savununcami sucOYLAR HDP YÜRÜ DEMIRTAS ARKANDAYIZ

5
1
yanıtYanıtla
bitliste bes minaremobilWeb@haberler.com:

Su bu komisyonu bunlarin tek bir amaci bolmek eskiden ozgurluk demokrasi yok diyorlardi simdi ô bitti santaj yaparak bolmeye calisacaklar

0
4
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title