Haberler

Önder Aytaç Serbest Bırakıldı

Güncelleme:

Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınan Önder Aytaç sabah saatlerinde Bakırköy Adliyesi'ne gönderildi.

Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınan Önder Aytaç sabah saatlerinde Bakırköy Adliyesi'ne gönderildi. Bir dönem Polis Akademisi'nde öğretim üyeliği de yapan yazar Önder Aytaç, savcıya ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Adliye çıkışı açıklama yapan Aytaç, "Daha önce de bir günlük gözaltına alınma süreci oldu. Bu Süleyman Şah ile ilgili. 15 tane mehmetçiğin hayatı kurtulmuştu. Evet ben ondan memnundum. Dün havaalanı emniyette misafir olduk. Beş yıldızlı otel gibiydi. Arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

"YENİ TÜRKİYE'DE BU TÜR ŞEYLERE ALIŞACAĞIZ"

Aytaç, "Tebliğ yapılırken Polis Akademisi Öğretim üyesiydim. Malatya'ya usulsüz tayin edildi. Malatya'dan Bitilis'e usulsüz tayin edildi. Bitlis'te usulsüz göreve son verildi. Bütün bunlarla ilgili idare mahkemeleri yürütmeyi durdurma verdi ve pek çok dava devam ediyor. Bu usulsüzlüğü ben de, bana tebliğ edilirken ameliyatta olmuş olduğum süre 70 günlük raporlu sürecimdi. Usulsüzlüğü ifade etmiş olmamdan kaynaklanan şeyden dolayı sayın İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın suç duyurusunda bulunmuş olduğu şey" dedi.

Önder Aytaç, "Benim o açıklamamdan sonra Emniyet Genel Müdürü'nü, Polis Akademisi Başkanı'nı ve Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanı'nı görev süreleri bitmeden idare almıştır ki onların da usulsüzlük yapmış oldukları idare tarafından teyit edilmiştir. Benim ifadem buydu başka bir şey değildi" şeklinde konuştu.

Aytaç, "Yeni Türkiye'de bu tür şeylere alışacağız" dedi. - İistanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bakırköy Adliyesi Süleyman Şah Önder Aytaç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title