Haberler

Önce Tehdit Edildi, Ardından Resmi Evrakları Çalındı

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Zahireciler Derneği Başkanı olan Mehmet Şerif Öter 10 gün önce tehdit edildiğini, şimdi ise hububat merkezinde bulunan muhasebe bölümüne giren kimliği belirsiz kişi ve kişilerce bazı resmi evrak ve kaşesinin çalındığını söyledi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Zahireciler Derneği Başkanı olan Mehmet Şerif Öter 10 gün önce tehdit edildiğini, şimdi ise hububat merkezinde bulunan muhasebe bölümüne giren kimliği belirsiz kişi ve kişilerce bazı resmi evrak ve kaşesinin çalındığını söyledi.

Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı ve aynı zamanda STK platformu başkanı olan Mehmet Şerif Öter, bir süre önce yaptığı açıklamada BDP'li belediyeyi mahkemeye vereceğini duyurmuştu. Başkan Öter son zamanlarda hem tehdit edildiğini hem de evraklarının çalındığını söyledi. Birileri tarafından arabasının camına bir not bırakılarak 'Sana bir nefes kadar yakınız' şeklinde tehdit yazıldığını belirten Öter, dün akşam kimliği belirsiz kişiler veya kişilerce hububat merkezinin başkanlık binasına girilerek muhasebe bölümündeki bazı evraklar ile kaşesinin alındığını kaydetti. Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, "Bundan yaklaşık 9-10 gün önce sabah arabamın sileceğine kimliği belirsiz kişi ve kişilerce bir not bırakılmıştı. Notta, 'Siz kendinize çok güveniyorsunuz, suyun akışını değiştirmek istiyorsunuz. İnsanlar burada bedeller ödemiş, sen suyun akışının yönünü değiştirmek istiyorsun, bunu değiştirmek için sizin de bedel ödemeniz gerekiyor. Yaptığınız iş sizi aşıyor. Biz istesek sana bir nefes kadar yakınız' yazılıydı. Dün akşam saatlerinde kimlikleri belirsiz kişi veya kişilerce zahireciler hububat merkezinde bulunan başkanlık binasındaki güvenlik kameralarının bulunduğu bölgeden gizlenerek çatıdan içeriye girip ilk önce içerideki kamera bağlantı kablosunu kestikten sonra kamerayı yukarıya kaldırmışlar. Muhasebe bölümüne girdikten sonra bazı resmi evrak ve bana ait olan kaşeyi alıp kayıplara karışmışlar. Arabama bırakılan not ve ardından başkanlık binasına girip resmi evraklarımızın çalınması olayları birbirini tamamlıyor ve aynı kişiler olduğunu tahmin ediyorum" dedi.

Bugüne kadar savcılığa dahi başvurmadığını ve koruma talep etmediğini belirten Öter, sadece bugün resmi evrakların çalınmasıyla ilgili jandarmaya haber verdiğini dile getirdi. Öter, "Jandarma ekipleri gelip olay yerinde incelemede bulunup resmi evraklarla ilgili tutanak tuttu. Hiç kimseden korkumuz yok. Bizim burada yaptığımız faaliyetler halkımızın hem maddi hem de maneviyatına yöneliktir. Bu çalışmalar birilerini rahatsız ediyor" şeklinde konuştu.

Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter bir süre önce hububat merkezinin eski yerini yandaşlarına peşkeş çektirdiği gerekçesiyle yönetim kurulu kararı ile BDP'li Kızıltepe Belediye Başkanlığı'nı mahkemeye vereceğini duyurmuştu. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

mehmet şerif Kızıltepe Mardin Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

sade:

büyük geçmiş olsun mehmet şerif kardeş burası türkiye ne diyebiliriz kardeş....

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title