Haberler

Önce Madalya Verdiler Sonra Diskalifiye Ettiler

Güncelleme:

Karakoyunlu halk oyunları ekibine önce madalya verdiler sonra diskalifiye ettiler.

İstanbul'da. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) ve İstanbul Spor AŞ tarafından düzenlenen Halk Oyunları yarışmasına katılmaya hak kazanan Karakoyunlu ilçesi Halk Eğitim Merkezi Kafkas Halk Dansları Topluluğuna önce madalya verdiler oynattılar sonrada diskalifiye ettiler.

Türkiye Birinciliği için Cemal Reşit Rey salonunda sahne alan Iğdır temsilcisi Karakoyunlu Halk eğitim Merkezi Kafkas Halk dansları topluluğu muhteşem bir gösteri sunarak salonu hıca hınç dolduran seyirciler tarafından dakikalarca alkışlandı. Yarışmalar bittikten sonra yarışmada sahne alan tüm ekipler büyük bir gururla sahneye davet edildi ve performanslarından dolayı uzu uzun alkışlandı ve tüm katılımcılara madalya verildi .Sonuçlar sırasıyla açıklanmaya başlandı sıra Karakoyunlu Ekibine geldiğinde sunucu "Yarışmaya katılan Karakoyunlu ekibi yarışmanın 9/b bendini ihlal ettikleri için yarışmadan men edilmiştir" dedi.

Bu karara tepki gösteren İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği başkanı Sefer Karakoyunlu, bu karar kabul edilemez bir karardır gerekçe nedir eksik evrak ve evrakların geç verilmesidir. Madem evraklar eksikti neden gösteriye alıp oynattınız madalya verdiniz. bu işin arkasında art niyet vardır. "dedi.

Sefer Karakoyunlu," Ekibimiz önce madalya aldılar sonra yarış dışı uygulamaya tabi tutuldular. Geçtiğimiz aylarda yurt genelinde yapılan yarışmalara katılarak yüksek performans gösterdikleri tüm yarışmalarda 1.Olan Iğdır Karakoyunlu Halk Eğitim Merkezi Kafkas Halk Dansları Topluluğu, burada da birinci olacaklardı. Çünkü gösterdikleri performans ve yaptıkları gösteri salonu dolduranlar tarafından ayakta alkışlandı.,Mmuhteşem bir gösteri sundular salonu hıca hınç dolduran seyirciler tarafından dakikalarca alkışlanarak takdir gördüler. Katılımcıların ağzından şu ifadeleri duyduk Iğdır Karakoyunlu ekibi 1.olur dediler her şey buraya kadar normal ve muhteşemdi.

Yarışmalar bittikten sonra yarışmada sahne alan tüm ekipler büyük bir gururla sahneye davet edildi ve performanslarından dolayı uzu uzun alkışlandı ve tüm katılımcılara madalya verildi daha sonra salonun muhteşem atmosferinde Sonuçlar sırasıyla açıklanmaya başlandı sıra Karakoyunlu Ekibine geldiğinde herkes heyecan içinde muhteşem sonucu beklerken sunucu Karakoyunlu ekibinin hak etmediği şu cümleyi kullanarak "Yarışmaya katılan Karakoyunlu ekibi yarışmanın 9/b bendini ihlal ettikleri için yarışmadan men edilmiştir"dendi.Birçok yarışmada Yüksek başarı göstererek 1600 km uzaktan kendi imkânları ile İstanbul'a gelerek büyük bir heyecan ve ümitle yarışa katılan bu gençleri üzmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Madem evrakları eksikti sahneye neden aldınız.9/b maddesi açıklaması ile yarışmaya seyirci olarak katılan insanlar üzerinde Iğdır ekibine karşı olumsuz bir durum oluşmuştur.Yetkililerle yapmış olduğumuz görüşmelerde yarışmaya katılacak olan dansçıların isim listelerinin zamanında bildirilmemesi sonucu bu durum hâsıl olmuştur denildi.

Yapılan yarışmalarda her an olumsuzluk olabileceği dikkate alınmalı ve yedek oyuncuların görev almaları sakıncalı olmamalıdır. Günümüzde spor müsabakalarında bile yedek oyuncu değişikliği olduğu halde böyle bir uygulamanın Folklor yarışmalarında uygulanmamsı düşündürücü ve yanlıştır.

Yetkililerden bu yanlışın ve haksız durumun düzeltilmesini diler, tertip komitesini bu yanlış uygulamalarından dolayı kınıyoruz.Kurallar yarışma öncesi niye hatırlatılmadı.Kimse bilmiyor. Bu verilen kararın arkasında bir at niyet vardır.Bu kadar olumsuzluklara rağmen çok yüksek derecede performans göstererek katılımcıları gözünde ve kalbinde 1.Olan Iğdır Karakoyunlu ekibini tebrik eder Başarılarının devamını dileriz. "şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Türkiye Iğdır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title