Haberler

Kilis'teki Karakola Önce Kaçakçılar Sonra IŞİD Militanları Gelmiş

Güncelleme:

Kilis Şehit Mehmet Hudut Karakolu'nda üç nöbetçiye açılan ateş sonrası bir askerin şehit olduğu, bir askerin kaybolduğu olaya ilişkin olarak çarpıcı detaylar açığa çıktı.

Kilis Şehit Mehmet Hudut Karakolu sorumluluk sahasında üç nöbetçiye önceki akşam saatlerinde açılan ateş sonrası bir askerin şehit olduğu bir asker ile irtibatın kesildiği olaya ilişkin olarak çarpıcı detaylar açığa çıktı.

ÖNCE KAÇAKÇILAR, SONRA IŞİD GRUBU GELDİ

Bölgeye ilk olarak kaçakçıların yaklaştığı, bu gruba müdahale edilmesinin ardından ağır silahlı 7-8 kişilik bir IŞİD grubunun üç nöbetçi askere ateş açtığı anlaşıldı. İrtibat kurulamayan askerin de IŞİD tarafından kaçırıldığı sanılıyor.

NÖBETÇİ GRUBA ATEŞ AÇTILAR

Kaynaklar, çatışmanın karakolun sorumluluk sahasındaki üç askerin nöbet tuttuğu, mayınlı saha olduğu belirtilen bölgede kaçakçı hareketliliğinden sonra yaşandığına işaret etti. Bu hareketliliğin ardından nöbetçi grubun kaçakçılara müdahale ettiği ve kaçakçıların sınır bölgesini terk ettiği belirtildi. Kaynaklar, bu olaydan bir süre sonra aynı bölgeye 7-8 kişi olduğu değerlendirilen ağır silahlı bir IŞİD grubunun geldiğini ve nöbetçi gruba ateş açtığını bildirdi.

ASKER IŞİD TARAFINDAN MI KAÇIRILDI?

Kaynaklar, bir askerin yaşamını yitirdiği saldırıda, bir askerin yaralı kurtulduğunu, bir asker ile ise irtibatın kesildiğini doğruladı. İrtibatın kesildiği askerin IŞİD tarafından kaçırıldığının değerlendirildiği ifade ediliyor.

BÖLGE VURULDU

Kaynaklar, Suriye tarafından TSK mensuplarına açılan IŞİD kontrolündeki bölgedeki IŞİD mevzilerinin tank toplarıyla 20.40-21.30 saatleri arasında ateş altına alındığına dikkati çekti.

Kaynak: Milliyet

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kilis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title