Haberler

Onbinlerce Kişi Şeyh Halid-i Zilani'yi Andı

Güncelleme:

Asrın en büyük alimlerinden olan Seyyid Şeyh Halid-i Zilani, onbinlerce kişi tarafından yad edildi.

Şeyh Halid-i Zilani'yi onbinlerce kişi dualarla yad etti.

Batman'ın Beşiri İlçesine bağlı Örmegöze Köyünde metfun bulunan ve asrın en büyük alimi olarak bilinen Seyyid Şeyh Halid-i Zilani, onbinlerce kişi tarafından yad edildi.

Her yıl Mayıs ayının son haftalarında "cemai" olarak bilinen etkinliğe Türkiye'nin her bölgesinden, il ve ilçelerden gelenlerle Örmegöze Köyü ve Kanireval mezrasına yüzlerce devasa çadırlar kuruluyor.

Yurt dışından da gelenlerle onbinlerce insanın buluştuğu Ziyaretgah'ta, iki gün boyunca Kuran-ı Kerim ve dualar okuyan yurttaşlar, kurbanlar keserek beraberce aynı sofrayı paylaşıyorlar.

Türkiye'nin her bölgesinden, Karadeniz'den, Akdeniz bölgesine Trakya'dan yurtdışına kadar onbinlerce insanın geldiği ve büyük bir lider olarak gördüğü Şeyh Halid-i Zilani ve yine ehlibeytinden olan çocuklarına ve yakınlarına ithaf edilen dualar okuyarak barış ve huzur temennisinde bulundular.

Ruhuna ithaf edilmek üzere okutulan hatim, Yasin-i şerifler teslim edildi. Etkinliğe gelen vatandaşlar, onlarca kurban kestirip mevlitler okuttular.

Basına açıklama yapan Şeyh Selman Bağdu, her yıl halkın bölgeye daha fazla ilgi gösterdiğini vurgulayarak, "Ata ve dede yadigârımız olan aş dökme ve anma etkinliklerinin bu seneki gününü tertip ediyoruz. Türkiye'nin dört bir tarafından misafirlerimizi ağırlıyoruz. Her sene katılımlar yüksek oluyor. Türkiye'nin dört bir yanından insanlar buraya geldi" dedi.

Türkiye'nin değişik illerinden gelen halk, şeyhlerinin verdiği saygı ve sevginin kendilerini buraya getirdiğini ve buradaki kardeşlik bağından dolayı kendilerini memleketlerindeymiş gibi rahat hissettiklerini belirterek sevinçlerini dile getirdiler. Batman Gazetesi

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title