Haberler

Onaç 2 Baraj Gölü'nde Kirlilik

Bucak ilçesindeki Onaç 2 Baraj Gölü'nde yaralı balıklar görülmesinin evsel atıkların yol açtığı parazit ve bakteri artışından kaynaklandığı tespit edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, amatör balıkçılardan gölde yaralı balıklar görüldüğü yönünde çok sayıda ihbar alındığı bildirildi.

Yaralı balık numunelerinin Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsünde incelendiği belirtilen açıklamada, "İnceleme sonucunda Onaç 2 Baraj Gölü'nde amatör amaçlı avlanan su ürünlerinde görülen durumun, yoğun parazit ve bakteriyel kaynaklı olduğu, bu durumun baraj gölünün yoğun evsel atığa maruz kalmasından kaynaklandığına işaret edilmiştir" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, gölden avlanan balıkların uygun koşullarda temizlenmesi ve pişirilerek tüketilmesi gerektiği kaydedilerek, balıklara elle temasın sağlık açısından doğrudan tehdit oluşturmayacağı vurgulandı.

Açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Göldeki su ürünleri popülasyonunun devamı açısından avlanmada yasal boy limitlerine uyulması, boy yasağının altındaki ve yaralı balıkların suya iadesi ve göle ulaşan evsel atıkların bertaraf edilmesi gerektiği anlaşılmıştır."

Kaynak: AA / Yerel

Bucak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title