Haberler

On Binlerce Öğretmen İşsiz Kalacak

Güncelleme:

Dershanelerin kapatılması ile kimsenin mağdur edilmeyeceği vaadinde bulunan MEB, 60 bin öğretmenden yalnızca 3 bin 121'inin devlet kadrosuna atanacağını açıkladı.

1 Eylül itibariyle kapanacak dershanelerde işsiz kalacak öğretmenlerin akıbeti belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), işsiz kalan 60 bin öğretmenden yalnızca 3 bin 121'inin devlet kadrosuna atanacağını açıkladı.

MEB'İN ÖĞRETMEN ALACAĞI BRANŞLAR

93 alanda öğretmen alacak olan MEB, en fazla 665 kişi ile matematik alanından alım yapacak. MEB'in dershane öğretmenlerinden alım yapacağı branşlar arasında Eğlence Hizmetleri, Gemi Yapımı / Çelik Yapımı, Gemi Yapımı / Tekne ve Yat Yapımı, Makine Teknikeri / Makine Mode, Matbaa, Pazarlama ve Perakende ve Hayvan Yetiştiriciliği gibi dallar da yer alıyor.

MÜLAKAT ŞARTI GETİRİLDİ

MEB, öğretmen alımındaki şartları da duyurdu. Buna göre, alınacak öğretmenlerin 6 yıl dershanecilik yapması gerekiyor. Ayrıca formasyon belgesi şartı da var.

BAŞVURU TARİHİ

Başvurular 1 Temmuz-1 Ağustos 2015 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak. Ön başvurusu kabul edilenler sözlü mülakata alınacak.

MÜLAKAT YAPILACAK

Sözlü sınavlar 10-31 Ağustos tarihleri arasında il millî eğitim müdürlüklerinin internet sayfalarında belirtilecek günlerde yapılacak. Sözlü sınav sonucunda 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak. Sınav sonuçları 3 Eylül 2015 tarihinde ilan edilecek.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Eğitim Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu durakları neler? Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ne zamana kadar ücretsiz olacak? Metro hattı açıldı mı? Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (143)

ReelmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Herkes konuşur akepe yapar, akepeye laf söylemeyin bi bildikleri vardır,sorgulama hakkınız yok işinize gelirse

16
124
yanıtYanıtla
Zaza KürdümobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Yalancı devlet

125
11
yanıtYanıtla
Ortega74mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Boş boş konuşmayın arkadaşlar bu vatan bizim nolursa katlanacagiz 20 yıl önce neredeyse açlık sınırında olan bir Türkiye vardı kimse sesini cikaramazdi şimdi bolluk var ama şükür yok.işsizlik yok çalışana is çok evde yatmakla is aranmaz kimsenin ayagina is helmez

94
20
yanıtYanıtla
Devrim sucumobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Devlet artık özel sektöre vermek istiyor yükü.doğru olanda bu.devlet eliyle yapılan her işte tembellik yatıyor.bizim öğretmenlerimiz 2300 maaş yerine 1000tl yi alacak hemde sapına kadar helaaal para olacak.düzen yürüyecek ve iç dengeler kendini hizalayacak.3tl olan domates satılmayınca bir ay sonra 1tl ye satılacak.hem herkes alacak hemde sıcak para hep piyasada olacak.insanımız maddiyatla değil maneviyatla yaşamayı öğrenecek..zaten insanın gözü hep açtır ve onun gözünü ancak toprak doyuruz.bir türk ordusunda ziyan olan öğlen ve akşam yemekleriyle bir afrika doyar ifadesi tam yerinde bir ibare olur bu durum için..ilk önce yaşamayı yardımlaşmayı ve iyilik yapmayı öğrenmeliyiz.sonra herşey düzene girer..

24
63
yanıtYanıtla
ZAZA TÜRKmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bu ülkede yaşadığımıza dua edelim. Aç kalırız işsiz oluruz bu vatanım için canını seve seve veririm.

54
31
yanıtYanıtla
seromobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Dersanedeki ogretmenler paralelcidir velilerin parasini yiyip oturuyorlar haram olsun

24
59
yanıtYanıtla
SalihMobil-IOS:

Sanki dersane öğretmeni dersanenin sahibiymiş ve çuvalla parayı onlar götürüyomuş gibi yorum yazıyosunuz.. Dersane öğretmenler atanamadığı için dersane sahibi tarafından köle gibi çalıştırılan gariplerdir... Daha kötüsü dersane de olmazsa işsiz kalacaklar... Bu kadar net... Devlette yatarak maaş alan milyonlar varken uğraşmayın bu insanlarla...

77
5
yanıtYanıtla
anla..:

djbj adlı yorumcu bu yorumum sana ve sanın gıbı basıt sıg ve saçma düşünenlere gelsin. Demişsinki öğretmenler ağlıyor diğer iktisatcı muhendıs vs ağlamıyor. boş insan onların serbest meslkete yapacakları iş var serbest olarak çalıacakları alan var öğretmenler napsın çalıasacakalrı bır yer var oda meb . Hükümet olacak haysıyetsızlerde zaten ozel kurumları kapattı adamlar ne yapsın şimdi bu kadarcık olayı anlamıyorsan bas git yorum bari yapma . . .

15
62
yanıtYanıtla
djbjmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ya arkds biri bana aciklasn sunu her ogretmnlk okuyan atanmak zorndami kardsm nedn memurlk kesn meslk givi bakliyr neyplm sinavda 60 alacagna 90 alsn her uni bitirn sanki memur oluyo nedn atanamayn mhnds mimar iktisatci aglamyr nedn onlar vurglnmayt ogretmnms atanamams sanki her uni mezunu atanp memur oluyo

51
24
yanıtYanıtla
vatandaşmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Tamam gelsinler fabrikalarda calışsınlar oralarda gece vardiyasında calışanlar insan deyilmi AĞLAMAYA GEREK YOK RISKI VEREN ALLAHTIR

52
16
yanıtYanıtla
Tüm 143 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title